Članska ekipa moškega odbojkarskega kluba Krka je včeraj, 16. avgusta pričela s pripravami na novo tekmovalno sezono. Zbrane igralce je najprej pozdravilo vodstvo kluba, sledil je nagovor trenerja, nato pa so fantje že opravili prvi trening v športni dvorani Marof.

Fantje so sicer z individualnimi treningi pričeli že teden dni prej, za vadbeni program pa je poskrbel Josip Radaković, ki bo tudi v letošnji sezoni skrbel za fizično pripravo novomeških odbojkarjev. Tudi na trenerskem položaju ni prišlo do sprememb. Prvi trener bo še naprej Tomislav Mišin, pomagal pa mu bo Jernej Rojc, ki ob tem ostaja tudi vodja mladinskega pogona.

V novo sezono s štirimi okrepitvami

V dresu novomeške Krke bo letos moč pozdraviti štiri nove obraze. Na položaju sprejemalca se je pridružil Fran Peterlin, 28-letni 200cm visoki odbojkar, ki je lansko sezono uspešno branil barve Salonita Anhovo iz Kanala ob Soči. V preteklosti  je igral v zagrebški Mladosti, preizkusil pa se je tudi v Švici in Grčiji.

Krki se je pridružil še en sprejemalec in sicer Žiga Čopi, 24-letni 192cm visoki odbojkar. Člansko kariero je pričel v OK Črnuče, v lanski sezoni pa je nastopal v dresu OK Hoče.

Tretja okrepitev prihaja iz Kočevja. Ekipi se pridružuje mladi, nadarjeni in visokorasli Nik Lavrič. 197cm visoki srednji bloker bo novembra dopolnil 20 let.

Kot četrti se bo članski ekipi pridružil še Matevž Hvala. Gre za 17-letnega in 180cm visokega perspektivnega mladeniča, ki se je kalil že v nižjih selekcijah MOK Krka, letos pa se bo prvič preizkusil v članski kategoriji.

Od ekipe so se že tekom ali pa ob koncu lanske sezone poslovili brata Štefanič, Uroš in Martin, ki sta se vrnila v OK Kostanjevica, Din Hodžič Šlejkovec, letos  bo oblekel dres OK Črnuče, ter Sergej Drobnič, ki bo kariero nadaljeval v avstrijskem UVC Graz.

Nekdanjim članom se zahvaljujemo in jim želimo vso srečo v nadaljevanju, novincem pa izrekamo dobrodošlico!

MOK Krka, 2021-2022:

  • Podajalca: Svit Hafner, Nejc Kožar
  • Sprejemalci: Fran Peterlin, Žiga Čopi, Toni Travnik, David Renko, Matevž Hvala
  • Korektor: Zlatko Pulko
  • Srednji blokerji: Grega Erpič, Mario Koncilja, Luka Lindič, Nik Lavrič
  • Libera: Anže Borin, Tit Jaklič

Sedem tednov priprav, za uvod prvenstva proti Salonitu

Prvi trening so fantje oddelali v precej sproščenem vzdušju. Dobre volje in motivacije ni manjkalo, zato se za uspešno nadaljevanje pripravljalnega obdobja ni treba bati. Pred odbojkarji je naporno pripravljalno obdobje, v katerem bo sprva poudarek na fizični in tehnični pripravi. S pripravljalnimi tekmami bodo pričeli ob koncu avgusta, v septembru pa se obeta tudi tradicionalni turnir za Pokal Novega mesta. Državno prvenstvo se bo pričelo 2. oktobra, Krka pa bo v prvem krogu doma gostila Salonit Anhovo.