Članska ekipa moškega odbojkarskega kluba Krka je minuli vikend gostovala na dvodnevnem turnirju za Pokal Avtohiše Vrtač Kranj 2021. Na tunirju sta poleg Krke in gostitelja (Hiše na kolesih Triglav), gostovali še kamniški Calcit Volley in SK Zadruga Aich/Dob iz sosednje Avstrije. Turnir je pripadel Kamničanom, Novomeščani so sicer zasedli četrto mesto brez osvojene zmage, so pa prikazali vzpodbudno igro in bili blizu prav vsem nasprotnikom.

Tomislav Mišin, trener: “Turnir nam je bil odličen pokazatelj stanja, v katerem se trenutno nahaja ekipa. V prvih dveh tekmah sem dal priložnost vsem igralcem in glede na trenutno fazo priprav sem s prikazanim zadovoljen. Še posebej sem zadovoljen s pristopom in zavzetostjo celotne ekipe na vseh treh tekmah. Naredili smo veliko neizsiljenih napak, ki so rezultat manjka uigranosti in utrujenosti, a po drugi strani je bilo opaziti tudi veliko dobrega. Na tekmi proti Kranju smo imeli velike težave pri sprejemanju servisa, zato bomo na tem segmentu igre v prihodnje zagotovo še veliko delali. Vsekakor nas na treningih čaka še veliko dela, pa tudi pripravljalne tekme, ki prihajajo, nam bodo služile kot izvrstna priprava, da bomo do začetka prvenstva odpravili težave, ki smo jih odkrili na tem turnirju.

Grega Erpič, kapetan: “Za nami je tretji teden priprav ter pet pripravljanih tekem. Priprave zaenkrat potekajo po načrtih, novinci pa so se v ekipo odlično vklopili. Ob prvih zmagah proti Šoštanju in Varaždinu je trener na parket poslal vse igralce in veseli dejstvo, da so mladi igralci pokazali dobro igro. V Kranju smo se pomerili z nekoliko zahtevnejšimi nasprotniki in videli, da, v kolikor je osredotočenost na pravem mestu, lahko konkuriramo vsakomur.

Toni Travnik, sprejemalec: “Turnir je bil dobra priložnost, da se malo bolj uigramo in odigramo brez pritiska. Rezerv v igri je še veliko, a smo z razpletom turnirja zadovoljni. Pokazali smo borbenost in željo po dobri igri. Pred sezono nas čaka še nekaj tekem in upam, da se čim bolje pripravimo na prihajajočo sezono.

Vrstni red: 
1. mesto: Calcit Volley (3 zmage)
2. mesto: SK Zadruga Aich/Dob (2 zmagi)
3. mesto: Hiša na kolesih Triglav (1 zmaga)
4. mesto: MOK Krka Novo mesto (0 zmag)

Rezultati:
sobota
10:00 Hiša na kolesih Triglav – Calcit Volley 1:2 (-17, 23, -21)
12:00 MOK Krka – SK Aich/Dob 1:2 (-22, 22, -19)
16:00 Calcit Volley – SK Aich/Dob 3:0 (22, 22, 18)
18:00 Hiša na kolesih Triglav – MOK Krka 3:0 (18, 23, 25)

nedelja
10:00 Hiša na kolesih Triglav – SK Aich/Dob 1:2 (-18, -22, 21)
12:00 Calcit Volley – MOK Krka 3:0 (23, 29, 13)

(vir prikazne slike in logo turnirja – Hiša na kolesih Triglav)