Z letošnjo sezono se novomeški Krki pridružuje 24-letni in 192cm visoki sprejemalec Žiga Čopi. Za odbojko ga je navdušil njegov oče, ki je odbojkarski trener, s treniranjem pa je pričel v četrtem razredu osnovne šole. Pred tem se je sicer preizkusil tudi v številnih drugih športih, a naposled je le pristal na odbojkarskem parketu.

Svoje prve odbojkarske korake je naredil v Framu, kjer je ostal vse do mladincev, s katerimi je osvojil naslov državnih prvakov. Da gre za talentiranega odbojkarja priča tudi dejstvo, da je bil član kadetske in mladinske državne reprezentance. S slednjo se je veselil tudi lepega uspeha – uvrstitve na evropsko prvenstvo. Po koncu nastopanja v mladinskih selekcijah se je preselil v Ljubljano, kjer je tri leta nosil barve Črnuč, v lanski sezoni pa je igral v OK Hoče.

In kaj pravi Žiga ob prihodu v Novo mesto? “S Krko smo se že večkrat pogovarjali, letos pa smo le uspeli najti dogovor. Ekipa je letos boljša in mislim, da morajo biti temu primerno višji tudi apetiti. Sam mislim, da lahko v klub prinesem nekaj izkušenj iz prejšnjih sezon in nekaj stabilnosti v igro. Krka ima kar nekaj dobrih mladih igralcev, ki čakajo na priložnosti in nekaj izkušenih dolgoletnih prvoligašev, ki lahko pomagajo mladim najti svoje mesto v ekipi.

Žiga se je v ekipo hitro in uspešno vklopil. “V ekipo sem se že dobro vklopil, kar pa ni bilo težko, saj so tukaj sami vredu fantje, ki se že od prej dobro razumejo, novi člani pa smo se tudi z lahkoto pridružili.” 

In pričakovanja pred novo sezono? “Moja pričakovanja so precej visoka. Mislim da mora biti cilj najmanj uvrstitev med najboljših šest, vedno pa je želja, da se uvrstiš še višje. Videli bomo, kako se bo razvila sezona, saj so nasprotne ekipe tudi letos močne, zato se bomo morali boriti za vsako točko.

Že lansko sezono je obisk tekem dodobra oklestil virus. Tudi letos ne kaže najbolje, a želja po igranju pred navijači ostaja. “Situacija s korono je težka za vse ljudi in športniki nismo izjema. Že lani smo večino sezone odigrali brez gledalcev in upam, da letos temu ne bo tako. Vsak športnik si želi na tribuni videti čim več gledalcev, ki te pridejo spodbujat in ti dajo dodaten zagon. Upam, da letošnja situacija ne bo tako slaba in da bo to sezono veliko gledalcev, ki nas bodo prišli spodbujat na tekme.