Igralce moškega odbojkarskega kluba Krka v soboto čaka prva tekma v novi sezoni Sportklub 1A odbojkarske lige. V športni dvorani Marof bodo gostili OK Salonit Anhovo iz Kanala ob Soči.

Za novomeščani je zahtevno pripravljalno obdobje, saj so s pripravami začeli že v začetku avgusta, do danes pa so opravili lepo število treningov ter odigrali tudi številne pripravljalne tekme, tako proti domačim kot tudi tujim ekipam. Na turnirju za Pokal Novega mesta so se med drugim pomerili tudi s tokratnim nasprotnikom – Salonitom. Tedaj je zmaga z 2:1 pripadla Kanalcem, Novomeščani pa so odločeni, da se jim v soboto oddolžijo. Tudi sicer se obeta lep obračun, saj je Salonit ekipa, ki se v zadnjih letih redno uvršča med najboljše štiri, medtem ko Krkaši letos odkrito ciljajo na peto mesto.

Nekaj misli je pred sobotno tekmo strnil libero novomeške ekipe, Anže Borin, ki pravi, da so v zadnji teden priprav vstopili v dobri formi, na treningih pa bo poudarek še na zadnjih podrobnostih igre ter taktični pripravi na tekmeca. “Salonit bo, tako kot vsako leto, zahteven nasprotnik. Toda že v lanski sezoni, pa tudi letos na trening tekmi, ki smo jo odigrali proti njim, smo dokazali, da smo lahko povsem konkurenčni. Sezono želimo odpreti z zmago, tega smo nedvomno sposobni, in naredili bomo vse, da nam bo to v soboto tudi uspelo.

Tekma bo posebna tudi za novinca v novomeški Krki. Fran Peterlin je namreč zadnje tri sezone igral prav v Salonitu. “Menim, da smo formo dobro tempirali in smo pripravljeni za sobotno tekmo proti Salonitu. Meni bo nekoliko nenavadno, saj bodo na drugi strani mreže nekdanji soigralci, toda veselim se tekme in dobre odbojke. Na vsaki tekmi bomo dali vse od sebe, pokazali dobro igro in zmage bodo prav gotovo sledile. Lepo bi bilo, da sezono odpremo z zmago že v soboto.

Sportklub 1.A liga, 1. krog
Krka – Salonit Anhovo
sobota, 2. oktober ob 19. uri v ŠD Marof

Vstop na tribuno dovoljen ob izpolnjevanju pogoja PCT, obiskovalce pa klub naproša k spoštovanju odgovornega ravnanja po navodilih NIJZ in se ob tem zahvaljuje za razumevanje in podporo.