Mladinska ekipa MOK Krka je na drugem kvalifikacijskem turnirju, ki se je odvil včeraj v Kranju, poskrbela za izjemen uspeh in si kot zadnja izborila uvrstitev med elito osmih klubov Slovenije! Z borbeno in nepopustljivo igro proti OK Šempeter, ki ima sicer v ekipi dva reprezentanta iz ekipe letošnjih evropskih kadetskih prvakov, so fantje dokazali, da imajo dovolj znanja in želje po višji stopnički.

V mladinski ekipi je tudi tokrat nastopil Nejc Kožar, ki nosi tudi dres članske ekipe, in vnovič odlično odigral turnir. Pohvale gredo tudi trenerju v Mokronogu, ki je Nika (letos pridružen Krki) naučil vrlin odbojke in borbe. Omenjena igralca sta poskrbela za velik doprinos ekipi in ključna za uvrstitev fantov v prvo ligo.

Ne gre pa zgrešiti ostalih fantov, ki so tako ali drugače pomagali ekipi k napredku, saj je celotna ekipa dihala kot eno, kar se je na turnirju tudi odrazilo in bilo na koncu tudi ustrezno nagrajeno.

Trener Luka Brulec: “Če bi ocenil prejšnji turnir in tega, je bilo kot noč in dan. V enem tednu smo se uspeli predvsem dobro psihično pripraviti na turnir, ker fizično in igralsko smo bili že na nivoju. Na prejšnjem turnirju nam je manjkal ekipni duh in občutek povezanosti, ampak smo zadevo uspešno rešili. Zdaj gremo naprej. Odigrali bomo sedem turnirjev proti močnim ekipam in le tako lahko fantje še zrastejo in napredujejo. Na novo moramo tudi postaviti cilje, saj smo z uvrstitvijo v prvo ligo prvega že uresničili.

Podrobni rezultati so na voljo na povezavi.