V soboto, 2. 10. 2021, so se igralci MOK Krka v kategoriji starejših dečkov udeležili 1. kvalifikacijskega turnirja za uvrstitev v 1. ligo državnega prvenstva v ŠD Balon na Brezovici pri Ljubljani. Poleg Krke sta se turnirja udeležili še domači igralci iz Brezovice in igralci iz Murske Sobote pod imenom Panvita Pomgrad.

Prva postava ekipe, kapetan Žiga Kastelic, Val Udovič, Arne Oblak, Gal Medved, Matija Pirnar in Enej Fink, katerim so dajali podporo s strani Jaka Šterk, Martin Jakše, Amadej Vozelj, Jure Kastelic in Aleksej Laknar ter tudi z občasnim aktivnim igranjem, ki jim jih je nekaj minut namenil trener Prah, je v prvi tekmi najprej premagala v dveh nizih domačine (25:22, 25:15) z 2:0, nato pa še goste iz Murske Sobote prav tako z 2:0 (25:11, 25:8).

Nosilci igre so uspeli prenesti v tekmo takšno igro, ki so jo na treningih tudi trenirali. Prisotno je bilo večje število nepotrebnih neizsiljenih napak, še posebej na sprejemu servisa in postavitvi v obrambi, kar pa v dneh pred tekmo ni bilo v programu treninga preveč poudarjeno, saj se je ekipa bolj ukvarjala z organizacijo same igre in izvedbo napadalnih akcij.

Prikazana odbojka vseh ekip je odraz razmer zadnjih dveh let, ki jih je zelo zaznamoval covid-19 in ukrepi v povezavi z zajezitvijo tega drugačnega virusa.  Namreč zelo se je poznalo to, da so bile vadbe v lanski sezoni močno okrnjene, priliva novih članov pa ni bilo.

Veseli pa smo lahko, da imajo otroci možnost treniranja v tej sezoni in igranja v državnem prvenstvu.

Zahvaljujemo se za pomoč pri prevozu igralcev s strani staršev Kastelic, Jakše, Fink, Udovič, Oblak, Laknar in Šterk ter za podporo s tribun.

Podrobni rezultati in lestvice so na povezavi: https://www.odbojka.si/index.php?podst=6551218005232269311

MOK