Odbojkarji Krke so danes odigrali sedmi krog državnega prvenstva. V ŠD Tivoli so se pomerili z ekipo ACH Volleya. Ljubljančani so upravičili vlogo favorita in zanesljivo s 3:0 (15, 14, 10) slavili proti nemočni Krki. V dresu ACH-ja je bil najbolj razpoložen Kök (14 točk), v dresu Krke pa Travnik (6 točk). Krkaše v naslednjem krogu čaka gostovanje pri Salonitu.

Sportklub prva odbojkarska liga, 7. krog
ACH Volley – Krka
3:0 (15, 14, 10)

Ljubljana – športna dvorana Tivoli, gledalcev 50, sodnika: Pevc, Markelj (oba Slovenija).
ACH Volley Ljubljana: Pernuš, Šket, Rutar 4, Mašulović 13, Todorović, Peruničić, Okroglič 2, Kovačič (L), Gjorgiev 13, Pokeršnik 6, Videčnik 2, Kök 14.   Trener: Mladen Kašić.
Krka: Hafner, Erpič 1, Čopi 2, Borin (L), Travnik 6, Kožar 1, Pulko 3, Lavrič 1, Peterlin 4, Hvala, Lindič 2, Jaklič (L), Renko, Koncilja 1. Trener: Tomislav Mišin.

V uvodnem nizu so domači odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana na servis Köka gostom iz Novega mesta hitro pobegnili (4:1). Krkaši, ki so v Tivoli prišli samozavestni po zmagi v prejšnjem krogu proti ekipi Merkur Maribora, so si tako kot v prvem nizu, tudi skozi celotno tekmo privoščili preveč lastnih napak, da bi resneje zapretili oranžnim zmajem. V prvem nizu je imel glavno besedo na igrišču 33-letnik korektor Ljubljančanov Gjorgiev, ki je predvsem v napadu, predstavljal nerešljivo uganko za goste iz Novega mesta. Pri rezultatu 11:6 je po prvi minuti odmora posegel gostujoči trener Mišin v želji, da sprosti svoje varovance. To mu ni uspelo, saj je v vrstah oranžnih zmajev še naprej nizal točko za točko prej omenjeni Gjorgiev, Krkaši pa so še naprej preveč grešili. Večkratni državni prvaki so le še večali prednost (21:13) in niz po vnovični napaki gostov zmagali na 15. točki.

Drugi niz, ki sta ga oba trenerja začela v nespremenjenih začetnih postavah, je minil podobno kot niz pred tem. Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so servirali dovolj dobro in odmaknili nasprotnika od mreže. Tokrat so po seriji začetnih udarcev mladega Rutarja povedli s 4:1. V napadu se je še izdatneje razigral Mašulović, ki je bil za goste preprosto previsoka ovira (8:4). Odbojkarji Krke nikakor niso ujeli pravega ritma, predvsem na sprejemu, ki bi jim omogočal lažje doseganje točk v fazi napada. Prav tako je vedno bolj deloval blok oranžnih zmajev in tako je prednost iz točke v točko le še naraščala (13:7). Tudi nadaljevanju drugega niza se ni kaj dosti spremenilo, saj so bili večkratni državni prvaki boljši v vseh prvinah igre. Zanesljivo so bili na poti k povišanju prednosti in osvojitvi drugega niza. To je s serijo uspešnih začetnih udarcev potrdil tudi kapetan Pokeršnik, ki je v drugi polovici niza vstopil namesto Okrogliča. Niz se je ponovno, z napako gostov na začetnem udarcu, končal v korist oranžnih zmajev (25:14).

Tretji niz je z dvema silovitima napadoma odprl Videčnik, ki je tako zamenjal Rutarja. Tudi v zadnjem nizu so se oranžni zmaji hitro odlepili od nasprotnikov in povedli za štiri točke (6:2). Kot da bi se odbojkarji Krke že predali, smo v nadaljevanju niza spremljali bolj ali manj eno ekipo na igrišču. Medle Novomeščane je še z drugo minuto odmora pri rezultatu 16:9 skušal motivirati gostujoči strateg, vendar neuspešno. Predvsem vedno bolj razigrani Kök je poskrbel, da se je niz končal ekspresno, v le 19 minutah, in sicer po novi napaki Hvale v napadu (25:20).

Izjava kapetana ACH Volleyja Ljubljana, Jana Pokeršnika: »Vedeli smo, da Krka v Tivoli prihaja na krilih velike zmage proti Mariboru. Vendar smo jim s pravim pristopom in zbrano igro onemogočili, da bi se razigrali in tako kadarkoli v tekmi zapretili. Pred nami je naporen ritem tekem, zato je pomembno, da izkoristimo široko klop, ki jo imamo.«

(vir: ACH Volley)

Odbojkarji Krke bodo v naslednjem krogu gostovali v Kanalu ob Soči, kjer se bodo pomerili s Salonitom. Tekma bo 20. novembra ob 19. uri.