V nedeljo, 7. 11. 2021, je prva ekipa kadetov gostovala v Kranju v okviru 2. kroga kvalifikacij za 1. ligo. Obe tekmi, tako proti Črnučam ACH 1, kot proti domači sedmerki Vet4Pet Triglav, so igralci Krke 1 izgubili. Najprej je Krka izgubila v dveh nizih proti Črnučam ACH 1, potem pa jih je presenetila okrnjena postava domače ekipe, Vet4Pet Triglav, ki je, tako kot Črnuče tekmo prej, »zlomila« Krko z začetnimi udarci.

Skratka v odbojki obstajata samo dve stvari v kompletu:
– ali igraš, spodbujaš, si del ekipe, prenašaš pozitivno energijo v vsakem trenutku tekme,
– ali pa ne igraš, ne spodbujaš, nisi del ekipe, ne prenašaš pozitivne energije.

In v Kranju ni bilo igralca, ki bi bil vse to v popolnosti, še najbolj pa se je temu približal Žiga Kokalj.

Tako so kadeti Krke turnir pred koncem kvalifikacij prepustili vodilno mesto Črnučam ACH 1, sami pa so se znašli v poziciji, ko bodo morali na naslednjem turnirju, ki bo potekal že 14. 11. 2021 v Črnučah, z vsaj eno zmago dokazati, da si zaslužijo tekmovanje v 1. ligi kot drugo uvrščeni v skupini D.

V delno opravičilo za neuspeh je naslednje dejstvo, da so morali biti igralci v 12 dnevni karanteni oziroma 12 dni niso trenirali zaradi karanten ali izolacij mladinsko kadetske ekipe pred krompirjevimi počitnicami ter prvega trenerja v času krompirjevih počitnic. Tekme se ni udeležil poškodovani Žan Šuštarič.

Podrobni rezultati in lestvica: https://www.odbojka.si/index.php?podst=3862055498635719167

MOK