V nedeljo, 12. 12. 2021, je v telovadnici OŠ Bršljin v Novem mestu potekal 2. krog turnirjev 2. kadetske lige zahod  državnega prvenstva v odbojki.

Domača ekipa Krke II se je pomerila s kadeti ekipe ACH Črnuče II in Vet4Pet Triglav iz Kranja.

Prva postava Krke II, ki je celoten turnir odigrala v sistemu 6-0 z namenom, da igralci utrjujejo še pomanjkljivo izvedene osnovne odbojkarske elemente, je v prvem nizu na presenečenje vseh prisotnih odvzela niz (25:21) gostom iz Črnuč. Urban Brulc (3/10), Sergej Preskar (1/13), Arne Oblak (5/3), Val Udovič (14/5), Gal Medved (6/7) in Matija Pirnar (2/1) so napravili malo neizsiljenih napak, manj, kot smo navajeni na treningih, na drugi strani pa so gostje očitno podcenjevali »lahkega« nasprotnika ter tekmovali z napakami na začetnih udarcih ter napadalnih udarcih.

V drugem nizu postava Krke ni imela prav nobene možnosti za zasuk ob cunamiju v obliki začetnih udarcev gostov, ki so domačinom prepustili vsega 5 točk – 5:25.

V tretjem nizu so Črnučani, kljub zavzeti igri Krke, najprej povedli za tri točke (5:8) ter niz rutinirano pripeljali do končne zmage z 10:15 v nizu in 1:2 v setih.

Da so Črnučani favoriti za kvalifikacije na veliki turnir osmerice najboljših ekip državnega prvenstva (kvalifikacij se udeležita po koncu ligaškega dela 7. in 8. uvrščena ekipa iz 1. lige ter 1. in 2. uvrščena ekipa iz 2. lige, kjer se dve najboljši ekipi uvrstita na dvo dnevni turnir osmerice), so s prepričljivo igro in zavzetostjo dokazali proti Kranjčanom, ko so zasluženo zmagali v dveh nizih z 2:0. Odlično so izvajali začetne udarce, svojo premoč pa so dokazovali večkrat z uspešnimi napadi mimo  blokerjev Triglava ter dobro postavljeno blok obrambo.

Kranjska ekipa je nato stresla jezo nad nemočno drugo postavo Krke (Gregor Preskar (1/5), Sergej Preskar, Val Vrhovec (0/6), Gregor Gegič (0/2), Urban Brulc in Val Udovič). Največ preglavic so Krki predstavljali odlično izvedeni začetni udarci gostov, katerim prav nihče od omenjenih igralcev ni bil kos. Triglav je tako povedel že takoj na začetku z 9:0, potem niso prav nič popustili, večkrat so neovirano izvedli močne protinapade tako, da je bil niz tudi časovno hitro končan – 9:25.

V drugem nizu je trener Prah v igro znova postavil prvo postavo, ki se je dokaj uspešno upirala nepopustljivim Kranjčanom do sredine niza, potem pa tudi ta postava ni našla primernega orožja za zasuk, saj je popustila prav na sprejemu servisov, kar je privedlo do lahke zmage gostov – 15:25 za Vet4Pet Triglav.

MOK