Kadetska selekcija je v nedeljo 12. decembra v OŠ Stranje odigrala drugi turnir prve kadetske lige. Mladi Krkaši so se pomerili z ekipama Maribora in Ljubljane Volley.

Trener Luka Brulec je imel po dolgem času ekipo sestavljeno iz vseh igralcev. Nekateri sicer še iščejo pravo formo in občutke, a prepričani smo, da se bo tudi to postavilo na svoje mesto, če ne na prihodnjem turnirju, pa do izločilnih bojev.

Tekmo proti Mariboru je pričela postava Radoš, Jakše, Kastelic, Kopina, Kokalj in Šuštarič. Fantom ni steklo v želeni smeri, navkljub temu pa so uspeli osvojiti niz v svojo korist. V drugem nizu je trener Brulec nekoliko premešal postavo in na mesto sprejemalca posstavil Gabrijela Laknarja, Aljaž Kopina pa se je preselil na mesto korektorja. V tej postavi so fantje delovali bolje. Z več želje in več energije so priborili večjo razliko v nizu, tako da so tudi rezervni igralci dobili svojo priložnost (Luc Hočevar Nahtigal, David Menger, Urban Mohorko in Mark Mlakar).

Krkaši so v drugo tekmo proti Ljubljani Volley vstopili z najmočnejšo možno postavo. Fantje so tekmo dobro odprli in povedli z 12:7, a nato je sledil nerazumljiv mrk v igri. Napake so se vrstile kot po tekočem traku in rezultat se je hitro spremenil v 12:15 v korist Ljubljančanov. Fantje so se borili, a ravnovesja niso uspeli vzpostaviti in niz je pripadel odbojkarjem iz Ljubljane. Trener Brulec je v drugem nizu povsem premešal začetno postavo. Pričeli so Judež, Hočevar Nahtigal, Mlakar, Menger in Mohorko.

Brulec: “Marsikdo je mislil, da bo to popolna katastrofa, vendar smo se z mano na čelu na srečo vsi motili. Fantje so se borili in v trenutkih tudi uživali v igri. Skozi celoten set smo se izmenjavali v vodstvu, vendar je na koncu na žalost zmanjkalo tudi malo sreče in izkušenosti. Skratka, pohvala fantom.

Omeniti in zahvaliti se moramo vsem prevoznikom ekipe (g. Kastelic, g. Hočevar, g. Menger in g. Laknar) za varen in zanesljiv prevoz fantov na in iz turnirja.

Naslednji turnir fante čaka že to nedeljo v domači dvorani OŠ Bršljin. Pomerili se bodo proti Calcitu in Črnučam ACH 1. To bo še zadnji turnir v letošnjem letu.

Rezultati in lestvica