V soboto, 18. 12. 2021, so starejši dečki nastopili na 2. turnirju prve lige državnega prvenstva v Ljubljani. Kljub odsotnosti dveh članov prve postave je Krka uspela zakrpati praznino z Majem Resnikom in Amadejem Vozljem. Levji delež odgovornosti pri izvedenih akcijah pa je tako bilo na obeh organizatorjih igre, Alekseju Laknarju in Matiji Pirnarju, ter sprejemalcih Arneju Oblaku, Valu Udoviču in Žigi Kastelicu. Podporo s klopi so jim ves čas turnirja dajali Jure Kastelic, Rok Rifelj in Blaž Brkić.

V prvi tekmi so proti odlično tehnično podkovani ekipi MOK Kočevja, ki so bili opazno bolj natančni v obrambi in organizaciji napadov ter pri izvajanju začetnih udarcev,  uspeli doseči 21 točk v 1. nizu oziroma 20 točk v 2. nizu.

V drugi tekmi proti domači ekipi Ljubljana volley so igralci Krke napravili manj neizsiljenih napak, bolje so izvajali začetne udarce, kjer je izstopal Arne Oblak (4/5), v napadu sta se izkazala Val Udovič (7/1) in ponovno izjemni Žiga Kastelic (16/2), Matija Pirnar (2/1) in Aleksej Laknar (0/1) sta izboljšala natančno izvajanje organizacije napadov, svoje pa sta dodala še Maj Resnik (0/0) in Amadej Vozelj (0/0), ki sta uspešno igrala v obrambnih akcijah in na začetnih udarcih. Igralci Krke so imeli težave s sprejemi servisa v prvem nizu, ki ga je na olajšanje navijačev Krke in celotne posadke v napadu zaključil Val Udovič za zmago s 25:23.

V drugem nizu je Krka odlično odigrala na začetnih udarcih, obrambi, bloku in napadu tako, da so najprej povedli z 9:1, potem pa so to razliko do konca tekme z dobro igro uspešno ohranjali ter jo proti koncu celo povečali do končne, tretje zmage v 1. ligi. Rezultat boljše igre se je poznal v zmagi z 2:0 (25:23 in 25:14).

Zahvala in pohvala velja voznikom prostovoljcem in ostalim prisotnim staršem, ki so pripomogli k novemu tekmovalnemu dosežku.  

MOK