V nedeljo, 19. 12. 2021, je potem, ko je od 13-tih registriranih igralcev druge kadetske zasedbe MOK Krka z imenom Krka II, od katerih je eden pred mesecem pričel trenirati košarko, drugi se je odločil, da se bo posvetil samo enemu športu – plesu, tretji je zbolel, četrti je v karanteni, peti in šesti sta izkoristila čas za družinske obveznosti začinjene z obveznimi radosti smučanja, sedmi  je svoj prosti čas namenil učenju zahtevnejših srednješolskih vsebin, zadostno številčna šesterka, Sergej Preskar, Val Udovič, Matija Pirnar, Urban Brulc, Gregor Gegič in Arne Oblak, odigrala dve tekmi v ŠD Prvačina.

V prvi tekmi turnirja sta se pomerili domača Prvačina in gostje iz Kopra pod imenom Beach Volley klub Koper. Gosti iz Kopra, ki jih vodi nekdanji igralec v mladinskih kategorijah pri MOK Krka, Manuel Grunwald, ki ga je treniral prav sedanji trener druge ekipe kadetov in starejših dečkov Andrej Prah, in katerega največji uspehi v mlajših kategorijah (gre za Manuela) so bili dvakratni zaporedni državni prvak v kategoriji starejših dečkov Krka ter regijski prvak za ekipo Dolenjske, je v primerjavi izpred meseca dni, ko se je prav v tej dvorani odvijal 1. turnir s povsem enakimi ekipami, prikazala večji napredek. Koprčani so napravili manj neizsiljenih napak ter izboljšali prodornost v napadu. Pogumno in redno so nadaljevali treninge s ciljem izboljšati igro v sistemu 5-1 ter ob tem vidno izboljšali prodornost ekipe v napadu. Proti favorizirani ekipi GO Volley iz Prvačine so se uspešno upirali že v prvem nizu, v drugem pa bili zelo blizu osvojenemu nizu (24:26).

Prikazana igra nasprotnikov Krke II, fantov iz Kopra, ni bila prav nič spodbudna za šesterico, od katerih so trije igralci iz vrst starejših dečkov, in ki so imeli dan pred tem za sabo dve zahtevni tekmi v 1. ligi. V ekipi je tudi bil igralec, sicer srednješolec, ki je imel od vseh najmanj igralskih izkušenj, saj je bil to njegov šele 2. turnir.

Začetek 1. niza je bil zelo podoben tistemu iz Novega mesta izpred tedna dni, ko je takratna postava v prvem nizu proti Triglavu dobesedno statirala na sprejemu. Tokrat je bil sprejem zelo dober, toda v napadu ni bilo nikakršnega učinka. Zato vodstvo z 1:9 za Beach Volley klub Koper ni bilo presenečenje. Po tem rezultatu so igralci Krke dobro izvajali začetne udarce, naredili nekaj točk tudi v napadu, nasprotniki pa so pričeli grešiti predvsem v napadalnih akcijah in pri pripravi napadov. Krka je ujela priključek na 17. točki, nato celo povedla z 18:17 in 20:19, toda v končnici so igralci Krke na začetnem udarcu in v napadu bili premalo odločni, Koprčani pa so natančneje in bolj učinkovito zaključevali priložnosti kontra napadov, ki so se ponujale zaradi manj natančne igre v obrambi igralcev Krke – 22:25 za BV klub Koper.

V drugem nizu so Koprčani že na začetku niza povedli z 2:8. Zaradi dobrega izvajanja servisov in nekaterih raznovrstnejših napadov Krke ter več napak BV Kopra so se  Dolenjci uspeli približati na dve točki – 8:10. Ekipi sta v nadaljevanju igrali enakovredno. V končnici niza žal krkaši niso izkoristili več ponujenih priložnosti za uspešno izvedbo kontranapadov, kar je posledično privedlo do zaslužene zmage prodornejše ekipe v napadu, Beach Volley klub Koper s 25:27 ter 0:2 v nizih.

Igralce Krke velja pohvaliti za prikazano zavzeto igro v obrambnih akcijah ter na sprejemu servisov, Pri začetnih udarcih pa so igralci nihali med odlično izvedenimi servisi do popolnoma zgrešenih servisov. V napadu je bil učinek žal najslabši.

Sledila je zadnja tekma turnirja, kjer sta se pomerila domača ekipa iz Prvačine in gostje iz Novega mesta. Na presenečenje prav vseh prisotnih v dvorani so igralci Prvačine z mnogimi neizsiljenimi napakami povzročili, da so Novomeščani z zanesljivo igro, kjer je ponovno izostala večja prodornost v napadu, povedli s kar 15:7. Nato pa se je začel lov na zmanjšanje zaostanka s strani domačinov. Samo zelo požrtvovalni igri šesterke Krke v obrambi  in nekaj športne sreče se velja zahvaliti za nenadejan dobljeni niz Krke – 25:20.

V drugem nizu so domači odbojkarji unovčili boljšo koncentracijo, bili bolj natančni kljub težavam na sprejemu servisov, ter gladko dobili niz s 15:25.

V tretjem nizu so imeli Dolenjci več priložnosti celo za zmago, saj so večinoma vse zahtevnejše akcije dobivali, žal pa so hitro tudi poceni prodali težko priigrano, predvsem gre tu za napake na začetnih udarcih ali netočnih izvedbah podaj ali pa s preveč predvidljivimi mlačnimi napadi podkrepljenimi z nezadostno odločnostjo.

Drugi ekipi kadetov se zelo pozna nezadostna uigranost, kar je posledica predvsem skromnega in nestalnega obiska na treningih, ki jih je sicer na voljo zelo veliko – kar 4 krat na teden. To pa s pridom izkoriščajo nosilci igre pri starejših dečkih, ki obiskujejo pogosto prav te termine trikrat do štirikrat tedensko.

Trenutno druga ekipa med osmimi ekipami 2. lige zahod zaseda 7., predzadnje mesto, kjer si prav tako z eno zmago sledi ekipa iz Kopra, pred njo pa je ekipa iz Škofje Loke pod imenom Lubnik.

V boju za zadnja tri mesta bo v prihodnje odločal prav vsak niz.

Naslednji turnir bo v Kostanjevici na Krki 6. 2. 2021, kjer se bo Krka II, če bo sestavljena vsaj iz šestih igralcev, pomerila z domačo Kostanjevico na Krki in Lubnikom iz Škofje Loke.

MOK