V nedeljo 19. decembra se je v dvorani OŠ Bršljin odvil tretji turnir kadetov 1. Mladi upi so se izvrstno izkazali in vknjižili novi dve zmagi. Boljši so bili od Calcit Volleya in Črnuč ACH. S tem uspehom se je ekipa povzpela na odlično tretje mesto prve kadetske lige. To prinaša lepe obete, saj se bodo fantje, v kolikor bodo še naprej pridno trenirali in ne bo težav s poškodbami, po novem letu borili za medalje.

V prvi tekmi proti Calcitu je trener Brulec na parket poslal že znano začetno postavo z eno spremembo – Gabrijel Laknar je pričel namesto Aljaža Kopine na sprejemalskem mestu. Ekipa je odigrala solidno, brez pretiranih presežkov. Problem v igri je bil ta, da so fantje povedli za nekaj točk, a te prednosti niso znali zadržati. Nasprotnik se je uspel vrniti v igro, izneačiti in celo povesti, tako da so fantje vse morali pričeti znova. Na tem bo še treba delati na treningih. Ob koncu prvega niza je na žalost Žiga Kokalj znova začutil bolečine v hrbtu, vendar je stisnil zobe in odigral set do konca. V drugem nizu ga je zamenjal Luc Hočevar Nahtigal. Krkaši so oba niza dobili na 23.

Brulec: “Žiga je in bo ostal nepogrešljiv člen ekipe in brez njega se bo skoraj nemogoče boriti za medalje. S svojo borbenostjo in požrtvovalnostjo je zgled tudi nekaterim ostalim fantom v ekipi. Vsi se bomo potrudili, da se vrne nazaj v igro v najboljšem možnem stanju.

Sledila je tekma Calcit volleya in Ljubljane volleya. Fantje so prikazali lepo predstavo, nekaj več so od sebe dali ogreti Kamničani, ki so slavili z 2:1 v nizih.

Tekma med Ljubljano Volleyem in Črnučami ACH 1 je z precej presenetljivo pripadla Ljubljani. Fantje iz Ljubljane Volleya so bili boljši v večini elementov igre, Črnučam pa se je morda poznala tudi utrujenost njihovega prvega zvezdnika ekipe Jurija Omana, ki je prejšnji dan s člani OK Črnuče premagal ekipo Krke v prvi državni odbojkarski ligi.

V zadnji težko pričakovani tekmi sta se pomerila Krka in Črnuče. Brulec je namesto Laknarja v začetno postavo ponovno uvrstil Kopino. Na veselje domačega trenerja je bil razpoložen Jaka Radoš, ki je bil zelo zanesljiv v napadu. Ob tako razpoloženem korektorju ekipa težko izgubi. Krka je prvi niz dobila na 21. V drugem nizu sta zelo solidno svojo priložnost izkoristila še Mark Mlakar in Bine Judež. Končnica je bila zelo napeta, a z malo sreče se je s 26:24 končala v korist Krke.

Brulec: “Všeč mi je, da imamo zelo širok nabor igralcev, kateri lahko zamenjajo slabše razpoložene igralce. Prihajajo tudi tekme, na katerih bodo dobili priložnost še ostali fantje, ki manj igrajo. Ne smemo pa pozabiti, da se borimo za vrh lestvice in gremo na zmago vsako tekmo.