Minuli teden so se s tekmami 13. kroga odbojkarji v Sportklub prvi odbojkarski ligi vrnili na parket. Odigrane so bile že vse preostale tri tekme kroga, na nadaljevanje čaka le še novomeška Krka, ki bo jutri gostovala v Mariboru, kjer se bo pomerila z ekipo Merkurja. Krkaši so navkljub višjim apetitom v uvodnih dvanajstih krogih zbrali vsega dve zmagi. Na domačem parketu so ugnali prav Mariborčane, drugo zmago pa so vknjižili v Murski Soboti. Z dosedanjimi rezultati je razočaran tudi prvi trener ekipe Tomislav Mišin, s katerim smo govorili pred nadaljevanjem prvenstva.

Z rezultatom v dosedanjem delu prvenstva sigurno nisem zadovoljen. Menim, da smo lahko enakopraven tekmec vsem ekipam, z izjemo ACH Volleya, ki je korak pred vsemi ostalimi. Naš problem je predvsem v glavi. Tekme, ki jih moramo dobiti, nam povzročijo povsem nepotreben pritisk in nam v končnicah nizov vplivajo na zbranost, kar nasprotniki znajo izkoristiti,” pove Mišin.

V zadnjem času je ne le v športu temveč tudi v splošni populaciji zaznati visok porast okužb s Covidom in novomeški odbojkarji niso izjema. Številni igralci so bili tako primorani izpustiti pomemben del priprav pred nadaljevanjem sezone, kar je znatno vplivalo na samo kvaliteto trenažnega procesa. “V zadnjem obdobju smo imeli veliko težav s Covidom. Težko je bilo sestaviti konkretnejši plan in program treningov, saj je bila ekipa precej zdesetkana, še danes je. Šele konec tedna pričakujemo ekipo znova v popolni zasedbi.

Krkaši se pred nadaljevanjem nahajajo na nezavidljivem predzadnjem mestu v ligi. “Zagotovo smo v težki situaciji. No, izrednega pomena je, da fantje ne pričnejo mahati z belo zastavo, temveč se borijo naprej. Le v primeru, da bomo držali skupaj kot ekipa, bomo lahko napredovali in šli naprej.

Tekmovalni uvod v leto 2022 ne bo enostaven, saj Krkaše čakata dva izjemna nasprotnika. V torek (18. 1. ob 20:00) se bodo Novomeščani najprej podali na gostovanje v Maribor, v soboto (22. 1. ob 20:00) pa v dvorano Marof prihaja ACH Volley. “Čakata nas dve tekmi z najboljšima ekipama v Sloveniji in sigurno smo v podrejenem položaju. Toda takšne tekme je najlažje igrati, saj nimaš česa izgubiti, potrebno bo le dati vse od sebe,” je zaključil Mišin.

Povezava na spletni prenos tekme v Mariboru