Mladinska ekipa odbojkarjev Krke si je v nedeljo na prvem turnirju letos priborila prvo zmago. Turnir v Črnučah je bil sicer do zadnjega dne pod velikim vprašajem, saj ima večina klubov težave s karantenami in okužbami, kjer tudi novomeški odbojkarji niso izjema. Na turnir je odpotovalo 7 igralcev, ekipa je turnir odigrala brez libera in obeh prvih srednjih blokerjev, tako da je moral Matevž Hvala odigrati dvojno vlogo (na mreži srednji bloker, zadaj sprejemalec), kar se je izkazalo za dobro kombinacijo, saj je dal največ blokov in zelo solidno sprejemal. Trener Brulec je pohvalil celotno ekipo, saj je le ta vidno uživala v igri, kar je na koncu prineslo zmago proti Fužinarju, pa tudi proti Panviti ni dosti manjkalo.

Najbolj se je izkazal Jure Vidmar, ki se mu očitno poznajo treningi pri članski ekipi. Praktično je bil nezgrešljiv pri napadalnih in začetnih udarcih (v prvem nizu proti Panviti je poskrbel za preobrat, potem ko so vodili s 23:18, so Krkaši izid poravnali, a na koncu nesrečno izgubili z 24:26).

Na prvi tekmi proti Panviti se je ekipa še nekoliko lovila s postavitvijo in novim sistemom. Nasprotniki so preko prvoligaškega igralca Vinkoviča z lahkoto prihajali do točk. Pri vodstvu z 21:15 je nasprotni trener, misleč, da je niz dobljen, zamenjal tri igralce. Za preobrat je tedaj z izvrstnimi servisi poskrbel Vidmar. Krka se je bližala, nasprotni trener pa je vzel dva odmora in pošteno povzdignil glas, nato pa pri izenačenju na 23 v igro vrnil svoje igralce in Panvita je niz dobila s 26:24. V drugi niz so Prekmurci vstopili še močneje in pametneje, pokazali kvalitetno igro in zasluženo slavili.

Na drugi tekmi proti Fužinarju so tudi varovanci Luke Brulca pokazali, da znajo igrati dobro odbojko in začutili, da je nasprotnik premagljiv. Korošci so sicer igrali brez dveh standardnih igralcev prve postave in bili temu primerno ranjljivi. “Dobro igo smo prenesli na to tekmo. Veseli me, da nismo padliv koncentraciji. Tudi Jan Udovič (menjava za Eneja Kosa) se je zelo solidno izkazal. Zmagali smo z 2:0 v nizih in menim, da je to dobra popotnica za nadaljevanje mladinske sezone,” je dejal trener Brulec.