Odbojkarji Fužinarja so v Novem mestu na drugi tekmi 1/8 finala poskrbeli za presenečenje in z 1:3 (-21, 18, -24, -28) ugnali novomeško Krko ter s tem zasluženo izsilili tretjo tekmo, ki bo v ponedeljek na Ravnah določila potnika v četrtfinale. Pri domačih je bil najbolj razpoložen Peterlin (18 točk), 15 jih je dodal Pulko, goste pa sta do zmage povedla Plesec (18) in Ranc (15).

Sportklub prva odbojkarska liga, 1/8 finala, druga tekma
Krka – Fužinar SIJ Metal Ravne
1:3 (-21, 18, -24, -28)

ŠD Marof, Novo mesto, 19. marec 2022. Sodnika: Milojevič, Kramar. Obiskovalcev: 150.
Krka: Hafner 2, Ožbalt (L), Erpič, Čopi 5, Travnik 9, Kožar, Pulko 15, Lavrič 4, Peterlin 18, Hvala, Renko, Koncilja 7. Trener: Tomislav Mišin.
Fužinar SIJ Metal Ravne: Golob (L), Knuplež (L), Lednik, Fink 7, Ranc D., Pušnik 12, Mori 4, Ranc V. 15, Makaš 13, Levar,  Hribernik, Vučetić, Plesec 18, Kasnik 4. Trener: Bogdan Veličković.

Tekmo so bolje odprli domači odbojkarji in hitro povedli za nekaj točk, toda Korošci so se postopoma vrnili v igro in izid poravnali na 10. točki. V nadaljevanju si nobena izmed ekip ni uspela priigrati večje prednosti, v končnico pa so po uspešnem napadu Plesca z dvema točkama prednosti vendarle bolje vstopili gosti (19:21). Trener domačih Tomislav Mišin je reagiral s polminutnim odmor, a je ta bolje koristil gostom, ki so poskrbeli še za dve vezani točki. Krkaši so poskušali po najboljših močeh, a niz je po napaki Pulka pripadel Korošcem (21:25).

V začetku drugega niza je dobro delovala novomeška blok-obramba in varovanci Mišina so na servis Pulka povedli s kar 8:2. Gostujoči trener Bogdan Veličković je bil primoran seči po polminutnem odmoru, ki pa ni prinesel želene spremembe v igri njegovih varovancev. Po asu Čopija za visokih 20:12 v korist Krke js bilo že jasno, da bo niz pripadel domačinom. Z uspešnim napadom je niz za 25:18 zaključil Travnik.

Tretji niz so bolje načeli gosti. Uspešnemu bloku Makaša je dve zaporedni točki dodal še Plesec in Fužinar je povedel s 6:2. Po odmoru je segel Mišin, kar pa ni zmedlo gostov. Po asu Pušnika je semafor kazal že 12:7 v korist Fužinarja, sledile pa so minute Krke. Lavrič in Pulko sta vpisala blok, Koncilja as, Travnik pa je z napadom izenačil na 12. Ekipi sta bili poravnani na 19. točki, nato pa je za dve zaporedni Krke poskrbel Travnik, po napaki gostov pa je bilo že 22:19 za Krko. Gostje so ekspresno odgovorili s štirimi zaporednimi točkami in povedli. Do prve zaključne žoge jih je povedel Ranc, z uspešnim blokom, prav Ranc je ustavil Peterlina, pa so gosti izkoristili tretjo zaključno žogo za 26:24.

Prava drama se je odvila tudi v končnici četrtega niza. Pulko je z dvema zaporednima blokoma povedel Krko na prednost s 23:20, a za nov izvrsten preobrat so poskrbeli Korošci. Odgovorila sta Ranc in Makaš, as za izenačenje na 23 pa je pristavil Pušnik. Po napaki gostov so Krkaši še zadnjič na tekmi vodili, nato pa je sledil dramatičen zaključek. Krkaši so ubranili 6 zaključnih žog, sedme pač ne, končnih 30:28 za zmago Ravenčanov pa je z uspešnim blokom postavil Makaš.

Tretja in hkrati odločilna tekma bo v ponedeljek na Ravnah ob 19. uri.