Prva ekipa kadetov je v nedeljo, 13. marca, odigrala turnir v Stranjah. Kljub visoki poziciji na lestvici prve lige, kadeti namreč zasedajo 3. mesto, je ekipa na tem turnirju prikazala eno slabših predstav v tej sezoni. Na treningih bo torej potrebno posvetiti pozornost napakam, ki so so se pripetile.

Svetla stran turnirja so bili kot vedno starši vozniki (Kastelčeva, Menger, Jakše in Laknar), ki so dobro navijali in bodrili fante skozi celoten turnir, za kar se jim tako fantje kot trener Brulec zahvaljujejo.

Prva tekma proti Brezovici, pri kateri so fantje eni izmed favoritov za naslov državnih prvakov (z enako ekipo igrajo tudi v 1. mladinski ligi) je bila za pozabo (sploh prvi niz). Trener Brulec je na začetku tekme dal priložnost fantom, ki pridno trenirajo, in pričakoval tekmovalno željo, borbenost, ne glede na manjko moči proti zelo zanesljivi in uigrani ekipi. Toda tega ni bilo čutiti, prav nasprotno, na trenutke je bilo čutiti tudi nekaj individualizma. Manjkalo je povezanosti med igralci, ni bilo pravega uživanja v igri, tudi menjave niso pomagale in nasprotnik je to znal izkoristiti.

V drugem nizu je trener na parket poslal spremenjeno postavo. Vse skupaj je delovalo nekoliko bolje, vsaj rezultatsko, pa vendar ekipa še vedno ni uspela prikazati vzdušja in borbenosti, ki jo je krasila na prejšnih turnirjih.

Brulec: “Bolj kot z igro nasprotnika smo se ukvarjali sami s sabo. Nudili smo dostojen odpor in set izgubili na 22. Videli in upam da tudi začutili smo, da se da tudi Brezovico premagati.”

Tudi v drugi tekmi proti Črnučam mladi upi Krke niso zmogli najti poti iz krize, toda fantje so sestavili in prikazali vsaj toliko, da je zadoščalo za zmago na razliko in s tem ohranitev visokega mesta na prvenstveni lestvici.

Brulec: “Sedaj imamo še nekaj časa, da se klima in vzdušje v ekipi popravi, saj tehnično in taktično ne zaostajamo nič v primerjavi z drugimi ekipami pred nami. Fantje morajo začutiti najprej željo po igri, nato medsebojno energijo in veselje. Potem bo zadeva že stekla. Do konca sezone imamo še 2 turnirja, in sicer naslednjo nedeljo gremo v Kanal, nato še nadomeščanje odpadlega turnirja v Radencih. Upam, da bomo skupaj s fanti zdržali še ta malo bolj naporen mesec.”