Druga ekipa kadetov MOK Krka, ki so jo tokrat sestavljali igralci iz vrst starejših dečkov (Val, Matija, Gal, Jure, Arne, Peter) in kadetov (Gregor in Urban), je v nedeljo, 27. 3. 2022, odigrala zadnji tekmi prvenstva 2. lige zahod.

V telovadnici OŠ Jela Janežiča v Škofji Loki sta zadnji krog turnirjev prvenstva odprli ekipi Črnuče ACH II iz Ljubljane in Lubnik iz Škofje Loke. V prvem nizu sta obe ekipi prikazali lepo odbojko z veliko borbenosti in mnogimi lepimi akcijami.  Z nekaj športne sreče so niz dobili gostje iz Ljubljane tesno s 26:24. V drugem nizu so domači igralci naredili veliko neizsiljenih napak predvsem na račun zelo dobrih začetnih udarcev Črnuških odbojkarjev, zato je bil niz tudi časovno hitro končan – 25:12.

Na ogrevanju pred drugo tekmo turnirja se je poškodoval Gregor, vendar je kljub temu lahko še igral prvi niz, naslednje nize pa ga je zelo dobro nadomestil Urban Brulc, ki je kljub nevšečnosti zaradi poškodbe gležnja na četrtkovem treningu, prikazal svojo najboljšo odbojkarsko predstavo v tej sezoni. V tekmi, ki je sledila, so se odbojkarji Krke pogumno spustili v boj z drugo kadetsko ekipo iz Črnuč ter v obeh izgubljenih nizih priigrali 39 točk: 19:25 in 20:25. Večji zaostanek Krke je bil predvsem v manj učinkovitih napadalnih akcijah, veseli pa dejstvo, da mladi igralci Krke niso naredili serije napak na sprejemu servisov.

V tretji tekmi, ko je Krka igrala z domačim Lubnikom, je domači strateg Kamin dal priložnost tudi mlajšim igralcem, ki so v tej sezoni veliko manj igrali, kot pa igralci prve postave. Igralci obeh ekip prvega niza so do 17. točke igrali enakovredno tako v uspešno izvedenih akcijah kot po številu neizsiljenih napak, ki so nastale predvsem potem, ko se je kateri od ekip ponudila priložnost za knjiženje serije točk na svoj konto.

In na športno srečo Krke se je ravno to zgodilo z domačimi igralci. Po odmoru Krke pri vodstvu domačih s 16:17 in (končno) uspešnem napadu Udoviča, ko je neobranljivo zadel s paralelnim udarcem v napadu levi vogal nasprotnikovega polja, so domači igralci ob dobrem sprejemu trikrat zapored napadali prek sredine in trikrat zapored je žoga po napadu končala za zadnjo linijo polja Krke. S tem je Krka povedla z 20:17. Temu je sledil odličen servis Medveda za viner in povišanje na 21:17, potem pa je v naslednji akciji po ponovno dobrem servisu Gala Krka izkoristila kontro prek prebujenega Vala Udoviča v napadu za povišanje na 22:17. Serijo šestih točk Krke je prekinil kar Gal sam z zgrešenim servisom. Igralci Lubnika, ki ves niz in tudi ne v naslednjem niso vzeli odmora, niso našli ustrezne protiigre v izenačenem nadaljevanju in Krka je prišla do zmage v 1. nizu s 25:21.

V 2. nizu so Krkaši z razliko od nasprotnika zmanjšali število neizsiljenih napak ter izboljšali napad in igro v obrambi. Rezultat je bil viden že od samega začetka niza  (6:2) vse do visokega vodstva z 19:12. Sledilo je obdobje slabšega sprejemanja servisov, ki ga je prekinil trener Prah s prvim odmorom pri vodstvu Krke z 20:17. Lubnik je nadaljeval z boljšo igro v napadu in obrambi, še posebej odličnega libera Kamina, ki je bil v obrambni vrsti celotne ekipe Lubnika na tem turnirju nerešljiva uganka v obrambnih nalogah in na sprejemu servisov. Prah je bil nekako primoran poseči še po drugem odmoru, ko so domačini že skoraj izničili priigrano prednost Krke – 23:21. Po zadnjem odmoru Krke, v katerem je trener prisotne igralce spomnil na vloženo delo na treningih posameznikov,  je Krka uspela povesti s 24:21, toda Lubnik je odgovoril z uspešnim napadom za znižanje na 24:22. Zmagovito točko je, sicer z zelo (pre)redkim  (šolskim) blokom, efektno zaključil Val Udovič za tretjo zmago druge ekipe kadetov v prvenstvu ter za končno 7. mesto v 2. ligi zahod.

Vsem igralcem Krke čestitamo za prikazano igro in željo po boljši igri, voznikom prostovoljcem (Pirnar, Oblak, Macedoni) pa za pripravljenost za zagotovitev prevoza ekipe.

Podrobni rezultati in lestvica je dosegljiva na spletni strani https://www.odbojka.si/index.php?podst=4772907285116107775

MOK (foto: M. Oblak)