Razplet obeh turnirjev zadnjega kroga rednega ligaškega dela 1. lige starejših dečkov v odbojki v soboto, 2. aprila 2022, je razkril  šest prvouvrščenih ekip, ki se je neposredno uvrstilo na zaključni turnir osmerice, ki bo odigran v drugi polovici meseca maja: FužinarSijMetalRavne brez poraza, ŠD Braslovče z dvema porazoma, Merkur Maribor s petimi porazi, MOK Kočevje s šestimi porazi, Krka z osmimi porazi in Ljubljana Volley z enajstimi porazi. Krkaši so v zadnjem krogu prvenstva izkoristili prednost domačega terena in se zanesljivo uvrstili na zaključni turnir državnega prvenstva osmerice.

Preostali ekipi, ki sta nastopali v 1. ligi, Calcit Volley in Vet4PetTriglav (obe ekipi z dvanajstimi porazi), bosta sodelovali na kvalifikacijskem turnirju s prvouvrščenimi ekipami treh skupin druge lige: Črnuče ACH I (en poraz), KEKOOprema Žužemberk (brez poraza) in Korvolley Mislinja (en poraz).

Prva postava Krke, Kastelic Ž., Medved, Udovič, Pirnar, Bregar in Oblak, je uvodno srečanje turnirja v OŠ Bršljin proti oslabljeni postavi Ljubljane volley zaradi poškodb in bolezni, je z všečno igro, kljub večjemu številu neizsiljenih napak v napadalnih akcijah, predvsem z izboljšano igro na sprejemu servisa in v obrambi, uspela z zmago v dveh nizih (25:16 in 25:19)  tudi praktično zagotoviti obstanek med šesterico najboljših ekip 1. lige.

V drugem nastopu Krke proti ekipi ŠD Braslovce je trener Prah dal priložnost drugi postavi (Vogrinc, Fink, Resnik, Macedoni,  Magrič, Vozelj, libera Kastelic J. in Vidmar) s ciljem, da si igralci naberejo še igralskih izkušenj, ob tem pa je želel spočiti igralce prve postave pred tretjo tekmo turnirja Krke, ki je bila hkrati tudi prestavljena tekma iz meseca februarja, ko je imela Krka večje število igralcev obolelih zaradi novega korona virusa.

Tudi trener gostov Fužir je dal priložnost igralcem, ki so v tej sezoni igrali manj. Igralci Braslovč, kateri mnogi trenirajo odbojko že od mini odbojke, so prikazali mnogo več odbojkarskega znanja, druga postava Krke pa je večino točk gostom (dobrodušno?) poklonila kar sama s številnimi neizsiljenimi napakami v vseh elementih igre.

V tretji tekmi, ki rezultatsko ni več odločala o ničemer, so spočiti igralci prve postave Krke premagali že nekoliko utrujene vrstnike iz Kočevja z 2:0 (25:20 in 25:16). Ekipi Kočevja je bila to že tretja tekma turnirja, kar se je odrazilo še posebej v končnici prvega niza in v celotnem drugem. Na drugi strani pa so igralci Krke v svojem odmoru očitno sami dobro preučili igro Kočevja: večkrat so se izkazali z učinkovitimi in dobro postavljenimi bloki, katere učinkovitost je presegla vsoto vseh blokov doslej v tej sezoni, še bolje so izvajali začetne udarce, igra v obrambi ni popustila, izvajanje napadalnih akcij je bilo bolj učinkovito kot prvo tekmo.

Po mnenju domačih gledalcev, ki so se prebudili v sredini 1. niza z (nekoliko) glasnejšim spodbujanjem, je bila to doslej najboljša odbojkarska predstava Krke v tej sezoni.

Člane ekipe Krke do turnirja osmerice sedaj čakajo novi treningi in možnosti pridobitve novih odbojkarskih veščin, tako v individualni tehniki in fizični kondiciji kot v ekipni taktiki.

Fotografije s turnirja najdete na naši Facebook strani.

MOK