Kljub slabim epidemiološkim razmeram je Odbojkarski zvezi letošnjo sezono 21/22 uspelo speljati po urniku zastavljene turnirje. Veliko je bilo odpovedi in prilagajanja s strani klubov, toda prestavljene tekme je vsem skupaj uspelo odigrati pravočasno pred končnico prvenstva. Čez dober mesec bo šlo zares in mladi odbojkarji Krke, predvsem v kategoriji kadetov, se bodo borili za naslov državnih prvakov.

MLADINCI so prvenstvo zaključili na zelo solidnem 7. mestu, v četrtfinalu pa fante čaka ekipa Žužemberka, ki je bila 2. v mladinski 2. ligi. Krkaši so zbrali 4 zmage. Dvakrat je padla Brezovica, ki igra s kadetsko ekipo in je ena glavnih kandidatk za naslov državnega prvaka v kadetski kategoriji, po enkrat pa so Krkaši ugnali Fužinar in Calcit Volley. Dobro borbo so fantje uprizorili tudi proti Črnučam (tudi v ožjem krogu kandidatov za naslov mladinskih prvakov) in jim odščipnili niz, skratka zelo solidno igranje fantov skozi celotno sezono. Prihodnjo sezono bosta ekipo prerasla le Nejc Kožar in Jan Udovič, ostalo ogrodje ekipe pa bo v tej kategoriji kotiralo zelo visoko.

KADETI so prvenstvo zaključili na odličnem 3. mestu v skupini in so tako avtomatično uvrščeni v četrtfinale, kjer se bodo s Calcitom pomerili za mesto v polfinalu. Trener Luka Brulec: “Na začetku sezone smo imeli kar nekaj težav že v kvalifikacijah proti ekipama Črnuč in Vet 4 Pet Triglavu, ampak smo se uspeli uvrstiti v 1. ligo, kjer so zadeve bolje stekle in smo z 9 zmagami in 5 porazi končali na 3. mestu. Tukaj so fantje dokazali, da so v njihovi starostni kategoriji med najboljšimi v državi in gremo tudi v boj za naslov državnega prvaka. Potrebno je tudi omeniti, da so na žalost poškodbe precej omejevale nekatere ključne fante v ekipi in posledično netreniranje, ampak vseeno upam, da se bomo sestavili v tem dobrem mesecu in bili najboljši takrat, ko bo to potrebno v zaključnih bojih za najvišja mesta.