Mladinska ekipa je v nedeljo 23. aprila v Šempetru odigrala dodatni turnir za uvrstitev med najboljših 8 ekip prvenstva. Ekipi ni kazalo najbolje, toda ko je bilo najbolj potrebno, se je fantom odprlo, pokazali so pravi karakter in stopili skupaj za napredovanje. Krkaši so sprva vpisali poraz proti Žužemberku z 0:2, nato pa poskrbeli za dve zmagi – z 2:1 so ugnali Brezovico in nato v ponovni tekmi še Žužemberk.

Na turnirju sta nastopili 1. in 2. uvrščeni ekipi iz druge lige (Šempeter in Žužemberk), ter 7. in 8. uvrščeni ekipi iz prve lige (Krka in Brezovica).

V prvi tekmi med Šempetrom in Brezovico je bilo moč spremljati izrazito premoč Šempetra, ki je s svojimi mladinskimi reprezentanti na čelu (Krkaši so prav Šempeter izločili v kvalifikacijah za prvo ligo) gladko odpravil kadetsko ekipo Brezovice z 2:0 v nizih.

V drugi tekmi sta se pomerila Krka in Žužemberk. Mladim Krkašem igra nikakor ni stekla. Napake so se vrstila ena za drugo, od slabega sprejema, do napak v napadu in neučinkovitega začetnega udarca. Nasprotnik kova Žužemberk je medle servise z lahkoto sprejemal in s pridom izkoriščal ter uspešno iskal luknje v bloku in obrambi Krke, katerih ni bilo malo. Končni rezultat niti ni bil tako slab, kot je izgledalo na prvi pogled, pa vendar je bilo jasno, da so novomeški fantje odigrali daleč pod svojimi sposobnostmi. Žužemberk je tekmo dobil z 2:0 (25:21, 25:21).

Nato sta se udarila zmagovalca prvih dveh tekem. Šempeter je hitro prevzel pobudo in v prvem nizu povsem povozil Žužemberčane s 25:12. V drugem nizu je sledil padec koncentracije Šempetranov, kar so Žužemberčani začeli pridno izkoriščati. Z zanesljivo igro, brez večjih nihanj in obremenjevanj so vse do konca niza pretili gostiteljem, a v hudi borbi je zmaga le pripadla domačinom (28:26).

Sledil je obračun med poražencema prvih dveh tekem, med Krko in Brezovico. Krkaši so sicer v letošnji sezoni dvakrat prepričljivo premagali tekmeca, toda šlo za popolnoma nov turnir in drugačno zgodbo. Varovanci Luke Brulca so še naprej igrali v nerazumljivem krču, kot da bi si po nepotrebnem na ramena naložili preveliko breme. Brezovica je niz dobila kar s 25:14.

Tudi v drugem nizu sprva ni bilo prepričljivosti v igri Krke, a okoli petnajste točke se je zasukalo. Fantje so se sprostili in začeli igrati praktično brez napak, kar je rezultiralo v dobljenem nizu (25:17). Dobljeni niz je ekipi vlil novega optimizma in energije. Tretjega so sicer bolje odprli Brezovčani, toda novomeški fantje so se ujeli, energija in povezanost ekipe je začela delovati, kar je zadoščalo za tesno zmago s 15:13.

Fantom je to energijo uspelo prenesti tudi na zadnjo, peto tekmo turnirja proti Žužemberku. Znova so odločale malenkosti in v končnici prvega niza so šle v prid Krke (28:26). Raven igre je bila vse višja, tako na eni kot na drugi strani. Končnico drugega niza so bolje odigrali Žužemberčani in tekmo poslali v tretji niz (22:25).

V peti niz so bolje krenili Žužemberčani, hitro povedli s 6:2 in imeli celo napad za 5 točk prednosti, a v pravem momentu so se predramili Krkaši. Ta točka je fantom dala novega zagona, zaostanek so postopoma manjšali in na koncu zasluženo slavili s 15:12 za uvrstitev v TOP 8 mladincev v državi.

Luka Brulec: “Uvrstitev med TOP 8 smo si zaslužili, ampak na malo leši način. Zahvalil bi se TPV Volleyu (Krešo in Gagi) za posojo kombija ter navijačem s tribun.”