Kadetska selekcija MOK Krka je minuli vikend (28. in 29. maj) v Brezovici nastopila na zaključnem turnirju najboljše osmerice. V četrtfinalnem obračunu so mladi Novomeščani z 2:1 odpravili Calcit volley. Sledil je tesen poraz v polfinalu proti ekipi Ljubljana volley z 2:1, v tekmi za tretje mesto pa Krkaši v dveh napetih nizih ugnali vrstnike iz Črnuč za končno 3. mesto v državi!

Trener Luka Brulec: “Če povzamem besede igralca Jake Radoša po izgubljenem polfinalu ‘Zaslužili smo si več!’, me veseli, da obstajajo igralci, ki niso zadovoljni s končnim rezultatom. To reče nekdo, ki stremi po večjem uspehu, ki je željan še več… S tem se strinjam tudi sam, pa vendar moramo pogledati tudi širšo sliko.

Kadetska ekipa Krke se je v letošnji sezoni, sicer podobno kot ostale ekipe, borila s raznimi težavami. Poškodbe, šola, obvezne prakse in odsotnosti s treningov so se poznale pri uigranosti in stabilnosti ekipe, a fantje so v ključnih trenutkih strnili vrste in nenazadnje poskrbeli za izjemen uspeh ter segli po medalji.

Na dvodnevnem turnirju so varovanci Luke Brulca prikazali zelo solidno, sploh v prvi tekmi proti Calcitu. Borbeni in nepopustljivi Kamničani so presenetili še Brulca, toda na njegovo veselje so Krkaši predvsem po zaslugi razpoloženega Gabrijela Laknarja držali korak s tekmecem in po težki borbi prvi niz tudi dobili.

Drugi niz se ni pričel po željah Dolenjcev, saj je Jaki Radošu ob pristanku klecnilo koleno. Zamenjal ga je Aljaž Kopina, ki se je v nadaljevanju dobro izkazal. Kmalu zatem je neugoden pristanek sledil še za Laknarja, navkljub vsem bolečinam pa je zobe stisnil tudi Žiga Kokalj. Priložnost je dobil tudi David Menger, ki je za nekaj trenutkov spočil Erazma Jakšeta. Kljub zmanjšanju zaostanka pa Krki ni uspelo prekiniti naleta Kamničanov in sledil je tretji niz.

V tretjem nizu sta bili ekipi poravnani do desete točke, nato pa so sledile slabe minute Krkašev in Kamničani so povedli s 13:10. Brulec je bil primoran seči po zadnjem odmoru. Na ves glas, kolikor ga je še premogel, je predramil svoje varovance. Žiga Kastelic je dejal, da še ni konec, kar je na ves glas potrdil še trener. Fantje so po odmoru zaigrali bolje in nekako uspeli obrniti točko. Nato je na servis stopil Erazem Jakše, ki je s svojimi začetnimi udarci povsem razorožil nasprotnika in onemogočil organizirane napade nasprotnikov za popoln preobrat, zmago s 15:13 in nepopisno veselje uvrstitve v polfinale.

Zaključni turnir najboljše četverice sta odprla Brezovica in Črnuče ACH. Domačini so dokaj gladko z 2:0 odpravili Črnučane.

V drugem polfinalu sta se pomerila Krka in Ljubljana Volley, v katero se je po poškodbi vrnil njihov najboljši igralec Kosanc. Krkaši so dobro in odločno odprli prvo tekmo. Luc Hočevar Nahtigal je poskrbel za nekaj blokov, Žiga Kokalj je odlično serviral, prazaprav vsi fantje so zelo dobro odigrali in niz dobili s 25:21.

V drugem nizu so Krkaši zapadli v težave. Ljubljančani so pričeli bolje servirati. Slabši sprejem, posledično slabša organizacija napada in sam napad sta bila razlog, da je niz, navkljub menjavam, pripadel tekmecu.

V tretjem nizu se je odvila prava drama. Pri izenačenju na 10. točki je sodniška odločitev sprva šla v korist Krke, toda po glasnem negodovanju Ljubljančanov je po pogovoru s sodnico Jaka Radoš v duhu fair-playa priznal dotik in točka, morda tudi prelomna, je pripadla tekmecu. Nekaj momentov pozneje se odvila zrcalna situacija, a tokrat na žalost Krke ni prišlo do spremembe odločitve. Dotik v bloku (ki, kot je Aljaž Kopina pozneje dejal, to ni bil) je obstal in Ljubljančani so nekako uspeli izvleči zmago in uvrstitev v veliki finale.

Brulec: “Če smo imeli srečo v soboto, je na žalost tokrat nismo imeli in Ljubljana Volley se je zasluženo uvrstila v veliki finale. Dejstvo je, da se po takih tekmah človek težko pobere, sploh v tako kratkem času. Toda bom kratek in jedrnat – v tekmi za tretje mesto proti Črnučam ACH smo se pobrali in zmagali z 2:0. ZMAGA IN TEŽKO PRIČAKOVANA MEDALJA!

Moram pa priznati, da sem po koncu turnirja dobil zahtevno nalogo – izbrati najboljšega igralca F8 naše ekipe. Zadevo sem prepustil samim fantom, ampak se niso uspeli dogovoriti. Dejstvo je tako, da brez vsakega posebaj ne bi bili tukaj, kjer smo. Nimamo igralca, ki bi izstopal vsako tekmo. Če v ligi ne bi bilo Žige Koklja, ki je bil na kakšnem turnirju najboljši posameznik ekipe, ne bi bili tukaj. Če ne bi bilo Aljaža Kopine, ki je menjal tako sprejemalce in korektorja, ne bi bili tukaj. Če ne bi bilo Jake Radoša, ki je sam zmagal kakšno tekmo, če ne bi bilo Gabrijela Laknarja, ki je proti Calcitu odigral odlično… Luc Hočevar Nahtigal, ki je pokazal svojo kvaliteto in dobro nadomestil Žana Šuštariča, kateri je bil med najboljšimi centralnimi blokerji lige. In da ne pozabim Nejca Bregarja, ki se nam je pridružil na zadnjih treh tekmah in zelo dobro odigral na mestu libera in povezavalca, dotaknil se je praktično vsake žoge, ki je prišla na našo stran, in kreatorja igre, kateri, mislim, da sploh ni izpustil niti enega turnirja, niti tekme Žige Kastelica, in nasploh vseh in vsakega posameznika, ki so na treningih skupaj doprinesli k uspehu.

Na koncu nas je vse to pripeljalo do tukaj, kjer smo. In brez vas, dragi starši, prevozniki, navijači, podporniki, nas konec koncev tudi ne bi bilo tukaj, kjer smo. Hvala vsem in vsakemu posamezniku. HVALA VAM ZA TEŽKO, A HKRATI ODLIČNO SEZONO!

Povezava na poročilo prvega tekmovalnega dne