V zaključnem delu državnega prvenstva, ki se je odvijal v soboto, 21. 5. 2022, s četrfinalnimi tekmami v Šempetru pri Celju, ter v nedeljo s turnirjema za 1. – 4. mesto v Braslovčah ter za 5. – 8. mesto v Kranju, so starejši dečki, Žiga Kastelic, Peter Bregar, Val Udovič, Gal Medved, Arne Oblak, Matija Pirnar, Enej Fink, Aleksej Laknar, Luka Rožanc, Jure Macedoni, Amadej Vozelj, Bor Vogrinc, Jure Kastelic in Klavdij Strajnar, prvi dan izgubili v četrfinalni tekmi proti MOK Kočevje, drugi dan so v malem polfinalu izgubili s KEKOOPREMA Žužemberk ter v zadnji tekmi premagali domači Vet4Pet Triglav.

V tekmi z ekipo iz Kočevja so nasprotniki prikazali boljšo igro pri izvajanju začetnih udarcev, napadalnih udarcev in sprejemanju začetnih udarcev. Prav tako je bila vidna psihološka premoč nosilcev igre v vrstah Kočevja.

V tekmi z Žužemberkom so nasprotniki prikazali učinkovitejšo igro v napadalnih akcijah ter pri sprejemanju začetnih udarcev.

Zanimivost te tekme je bila ta, da tekmo niso sodili uradni sodniki, ampak trener Krke po dogovoru s trenerjem Žužemberka. Sodniški zbor je na turnir prišel z zamudo v sredini drugega niza.

V tekmi proti Triglavu pa so odbojkarji Krke prikazali boljšo igro pri izvajanju začetnih udarcev ter v igri blok – obramba.

Velika zahvala velja voznikom prostovoljcem, ki so oba dneva poskrbeli za prevoz igralcev.

MOK