V devetem krogu 1. B DOL sta se v ŠD Balon pomerila domača Špan Brezovica in novomeška Krka. V napetem obračunu so Brezovčani ponudili dober odpor, a Krka je v ključnih trenutkih unovčila kakovost ter tekmo dobila s 3:0. V dresu Krke je bil najbolj razpoložen Kosmina (16 točk), sledil mu je Pušnik (14), za domače pa je Založnik zbral 14 točk. V prihodnjem tednu Krko čakata dve domači tekmi – v sredo proti Žužemberku in v četrtek proti Calcit Volleyu.

1.B DOL, 9. krog
Špan Brezovica – Krka
0 – 3 (-22, -26, -18)

ŠD Balon, Brezovica, 26. november 2022. Sodnika: Adrovič Iso, Jovanovič Dejan.
Špan Brezovica: Kržič 8, Juvan, Kumer (L), Šusto, Željeznov 1, Rozman, Pucelj, Renko, Založnik 14, Šip 3, Purgar, Kirbiš 11. Trener: Milovanović Ivan.
Krka: Hafner, Erpič, Kosmina 16, Borin (L), Kožar 2, Pulko 11, Lavrič 8, Hvala, Lindič 7, Pušnik 14, Hardt, Jakše (L). Trener: Rojc Jernej.

Prvi set tekme med Špan Brezovico in Krko se je začel izenačeno. Nobeni izmed ekip ni uspelo povesti več kot za točko,
obe ekipi sta precej grešili na servisu. Po 2 zaporednih asih domačih so gostje vzeli timeout. Krka je po timeoutu izenačila, vendar ji ni uspelo povesti več kot za 2 točki. Domači trener je po nekaj zaporednih točkah Krke pri 20:19 vzel prvo minuto odmora. Tudi v zaključku seta se nobeni izmed ekip ni uspelo odlepiti, vendar je gostom iz Krke z zbrano igro set dobiti z 25:22.

Tudi drugi set se je začel izenačeno. Špan Brezovica je igrala izvrstno na sprejemu servisa, medtem ko so bili gostje učinkovitejši v napadu. Domači so bili skozi celoten set v rahli prednosti, prvič pa jim je uspelo povesti z več kot 2 točkama prednosti pri 18:15 ko so gostje vzeli prvi timeout. Po timeoutu sta se ekipi izmenjavali na servisu do rezulatata 22:19, potem pa je Krki uspelo izenačiti na 22. Brezovici ni uspelo izkoristiti dveh zaporednih napak Krke, ki jim je po napeti končnici set uspelo dobiti z rezultatom 28:26.

Krka je v tretjem set v začetku seta zaigrala bolje in povedla z 9:6 in domači trener je vzel prvo minuto odmora. Tudi po
timeoutu so nadaljevali dobro in  povečali prednost na 12:7 in domači so poizkusili z menjavami. Gostom je uspelo zadrževati prednost petih točk, proti koncu seta pa so jo še povečevali. Tretji set je Krka dobila z rezultatom 25:18.

(vir: OZS/Špan Brezovica)

Odbojkarje Krke čaka pester teden, saj bosta v sredo in četrtek na sporedu domači tekmi. V sredo v 10. krogu 1.B DOL dvorano Marof prihaja KekoOprema Žužemberk, tekma bo ob 20.30. Še en razburljiv obračun bo na sporedu takoj naslednji dan, saj bo v četrtek v Marofu tekma 1/8 finala Pokala Slovenije, Krka pa se bo pomerila s Calcit Volleyem, prav tako ob 20.30.

Lepo vabljeni!