Odbojkarji Krke so sinoči gostovali v Šoštanju, kjer so v tekmi 13. kroga 1. B DOL s 3:0 ugnali domačo Šoštanj Topolšico. V derbiju vodilnih ekip so Krkaši podaljšali niz neporaženosti. Točkovno najuspešnejši je bil v dresu domačih Mori (16), za Krko pa sta največ točk zbrala Kosmina (13) in Pulko (12). Odlično je deloval novomeški blok. Osrednja blokerja Lindič in Lavrič sta zbrala vsak po 5 blokov.

1.B DOL, 13. krog
Šoštanj Topolšica – Krka
0 – 3 (-20, -21, -20)

ŠD Šoštanj, 7. januar 2023. Sodnika: Perčič Dejan, Jovanovič Dejan. Obiskovalcev: 60.
Šoštanj Topolšica: Boshkov 3, Herodež 3, Robida 12, Kugovnič (L), Frankovič, Mori (16), Stojanov 1, Lokvenec, Koren 7, Cenič. Trener: Dean Stojanov.
Krka: Hafner, Erpič, Kosmina 13, Borin (L), Kožar 2, Pulko 12, Lavrič 9, Hvala, Lindič 9, Pušnik 10, Hardt 1, Vidmar, Jakše (L). Trener: Jernej Rojc.

Odbojkarji Krke so še drugič v treh dneh prišli do zmage. Na gostovanju v Šoštanju je novomeške odbojkarje pričakalo nekaj več odpora, kot so ga v četrtek v Marofu uspeli ponuditi odbojkarji Korvolleye, a po drugi strani so novomeški odbojkarji zaigrali bolje in z lepo ekipno igro nasprotnika uspeli streti v treh nizih.

Šoštanjčani so v vseh treh nizih dobro parirali Novomeščanom (v prvem nizu 18:20, v drugem in tretjem so bili še točko bližje ob rezultatu 19:20), a varovanci Jerneja Rojca so v končnicah prestavili v višjo prestavo. Celotno tekmo je dobro delovala Krkina blok-obramba (skupno 11 blokov – Lindič 5, Lavrič 5, Pušnik 1), tudi v končnicah nizov so tako ujeli nekaj pomembnih žog, z visoko učinkovitostjo v napadu so uspešno zaključevali napade v najbolj pomembnih trenutkih.

Krka je tako podaljšala niz neporaženosti in ostaja pri zgolj enem izgubljenem nizu na trinajstih tekmah. Naslednja tekma bo v ŠD Marof prihodnjo soboto 14. januarja, kjer bo Krka ob 20. uri gostila SIP Šempeter. Lepo vabljeni!