Slovenska odbojkarska reprezentanca do 17 let je uspešno nastopila na srednjeevropskem prvenstvu. Naši fantje so si pod vodstvom Mitje Ježa v Mariboru priigrali zlato odličje in vozovnico za evropsko prvenstvo. Reprezentanco sta uspešno zastopala tudi mlada upa Krke – Žiga Kastelic in Gal Medved!

Mladi slovenski odbojkarji letnika 2007 in mlajši pod vodstvom Mitje Ježa so srednjeevropsko prvenstvo pred domačimi gledalci začeli s prepričljivo zmago s 3:0 (18, 8, 15) nad Ciprom, v skupinskem delu tekmovanja pa zatem še s 3:1 (16, -23, 15, 23) odpravili Izrael in bili s 3:0 (21, 10, 15) uspešnejši od Slovaške.

S tem so si naši fantje priigrali prvo mesto v skupini in polfinale z Madžarsko, od katere so bili boljši s 3:0 (19, 15, 25). V velikem finalu v Športnem centru Draš so se Slovenci srečali še z Avstrijci in slavili s 3:1 (20, 23, -16, 22) in se veselili zlatega odličja. Zmaga na prvenstvu MEVZA je naši izbrani vrsti prinesla tudi neposredno uvrstitev na julijsko evropsko prvenstvo do 17 let, ki ga bo gostila Črna Gora.

foto: MEVZA

Reprezentanca Slovenije: Žiga Kastelic, Gal Medved (oba MOK Krka), Jaka Zmagaj, Nejc Hribernik, Tevž Slatinšek, Jan Ručigaj (vsi OK Fužinar), Nejc Zalokar, David Filovski (oba OK Ljubljana Volley), Arne Kurat (OK Triglav Kranj), Jaka Cestnik (OK Šempeter), Liam Klinger, Filip Kac (oba OK Merkur Maribor), Filip Špes Podbregar (OK Braslovče), Jan Rifelj (MOK Kočevje). Selektor: Mitja Jež.

Vse o prvenstvu: https://www.cev.eu/national-team/age-group-championships/u17m-2023/zonal-1st-round/#mevza

Žiga Kastelic in Gal Medved

BRAVO!

(vir: https://odbojka.si/index.php?st=stran_novice&id_novice=23549)