V soboto, 15. 11. 2022, so mlajši dečki MOK Krka odigrali prvi dve tekmi v sklopu treh turnirjev B. lige skupine B zahod.

Na gostovanju v OŠ Murna in Ketteja, ki stoji v neposredni bližini fakultete za šport v Ljubljani, so Krkaši v prvi tekmi doživeli prepričljiv poraz z Mokronogom, kjer očitno nastaja pod taktirko trenerjev  Mateja Dreže, sicer tudi športnega pedagoga na OŠ Mokronog in nekdanjega organizatorja igre, in Mišo Hrovata, tudi nekdanjega organizatorja igre, nova perspektivna generacija odbojkarjev. Igralci Mokronoga so v dveh nizih, ki sta skupaj trajala vsega 27 minut, Krki prepustili vsega 22 točk (22:50 ali 0:2 v nizih). Pri Mokronogu je s svojo učinkovitostjo v napadu izstopal izjemno visoki Jevnikar, ostali igralci pa so prikazali odličnost tako s pravočasnim in pravilnim odbojkarskim gibanjem kot tudi z natančnostjo odigranih odbojkarskih elementov serviranja, obrambe in organizacije napadov.

Glede na to, da so igralci Mokronoga že v tekmi prej tega turnirja hitro prišli do zmage proti gostiteljem Ljubljani Volley, je bilo pričakovati izenačen boj v tretji tekmi turnirja med Ljubljano Volley in Krko.

Prva četvorke Krke, oba Martina, Jure in Ruslan, so v začetku prvega niza storili veliko neizsiljenih napak tako, da so Ljubljančani povedli za šest točk. V srednjem delu niza so Krkaši le vzpostavili enakovredno igro, z naskokom pa so poizkušali v zadnjem delu niza, vendar pa kaj več kot minimalni poraz v podaljšku tega niza (25:27) jim ni uspelo.

Statistični podatki učinkovitosti prve četvorke 1. niza:

IgralecMartin P.JureRuslanMartin J.
Dosežene točke2317
Neizsiljene napake52210

Skupaj 19 neizsiljenih napak.

Druga četvorka, Bor, Luka, Žak Luka, Bine in novi član Patrik so delovali s svojo igro zelo izgubljeno in do sredine drugega niza storili preveč neizsiljenih napak, da bi sploh lahko vsaj zmanjšali prednost celo do osmih točk, 9:17, ko smo se vsi preostali v dvorani že spraševali, kaj bomo pripravili tokrat za očitno zgodnje sobotno kosilo. Potem pa so bili očitno udejanjeni nasveti trenerja in igralcev prve četvorke, ki so vztrajno spodbujali omenjeno postavo kljub obupni igri. Od omenjenega zaostanka so Krkaši bolj zavzeto in natančneje igrali na sprejemu, pripravi napada, v napadu in začetnih udarcih, kjer se je s tako imenovanim telemark servisom izkazal Žak Luka. Gostje pa so, misleč, da bodo do zmage prišli lahko, z natančnostjo popustili. Krka je Ljubljano ujela na 19. točki in nato povedla z 21:19. Oba odmora na strani gostiteljev nista zadostovala in niz se je dramatično in tesno končal z napako na servisu Ljubljane s 25:23 in načrtovanje kosila je bilo tako pozabljeno.

V tretjem, odločilnem nizu, je prva četvorka Krke storila zelo malo neizsiljenih napak, izboljšala je obrambno igro v smislu predvidevanja napada in postavitve v trenutku napadov, organizacijo napadov in z raznovrstnimi napadi utrujala vrstnike na drugi strani mreže tolikokrat v sklopu akcij ene točke, dokler ni prišlo do napake.  Vztrajnost Krke v prvi tretjini niza z boljšo igro se je poplačala v obliki povečanega števila napak Ljubljane do konca niza – 25:13 in 2:1 za Krko.

Statistični podatki učinkovitosti prve četvorke 3. niza:

IgralecMartin P.JureRuslanMartin J.
Dosežene točke2716
Neizsiljene napake0003

Skupaj SAMO tri neizsiljene napake!

Zelo dobro delo je opravila sodnica Lea Pogorevčnik, ki je odsodila vse tekme brez nedvoumnosti, samozavestno in odločno.

Tudi tokrat velja velika zahvala staršem, ki so pomagali pri prevozu. Starši vseh otrok na turnirju in vsi ostali prisotni pa zaslužijo pohvale za športno obnašanje v smislu javnih in skritih spodbud.  

Podrobni rezultati so dosegljivi na povezavi: Odbojkarska zveza Slovenije

MOK