Dočakali smo težko pričakovano prvo zmago kadetov v letošnji sezoni, na kateri pa bo treba graditi še naprej. Turnir v novomeški dvorani OŠ Bršljin so najbolje izkoristili igralci ekipe Šempetra, ki so v Savinjsko odnesli dve zmagi (nad Krko in Brezovico), po eno zmago pa so poleg Krke vknjižili še odbojkarji Brezovice.

Že prva nedeljska tekma med MOK Krko in SIP Šempetrom je nakazala, da se bo v Bršljinu igrala dobra odbojka. Veliko število napak na servisu Krke (kar 12) je bila voda na mlin Šempetru, ki je tesno dobil prvi niz s 25:23. V drugem nizu so imeli novomeški fantje več težav na sprejemu, kar ekipo sicer pesti že celotno sezono. Na servisu se je razigral korektor Šempetra in vpisal kar 5 asov zapored. Koncentracija je padla tudi na ostalih elementih igre in poraz je bil neizbežen. Vidno nezadovoljen trener Luka Brulec je bil po tekmi svojim varovancem primoran nameniti nekaj krepkih.

Druga tekma med Šempetrom in Brezovico se je po napetem dvoboju končala z 2:1 v nizih za Šempeter.

Tretja tekma med Brezovico in Mariborom se je tudi končala po 3 nizih, tokrat v korist Brezovice.

Trener Luka Brulec: “Četrto tekmo smo igrali z Mariborom, ki je, treba povedati, igral brez dveh igralcev prve postave, njihov kapetan pa pod antibiotiki. Ne glede na to je se bilo treba potruditi za zmago in iti s stoodstotno v tekmo, saj smo v preteklosti podobne tekme, kjer nasprotnik ni bil v popolni postavi, tudi znali izgubiti. Na korektorskem mestu je že od začetka igral Bine Judež, ki je svoje delo solidno opravil, tudi Tevž Tomazin je pokazal svoje sposobnosti (kot noč in dan glede na prvo tekmo) in na splošno smo solidno odigrali. Končno je prišla tudi prva zmaga in verjamem da ne zadnja. Gremo z dvignjeno glavo in naslednji zmagi naproti na naslednji turnir na Brezovico.

Rezultati – kadeti, 1. liga, 4. krog

MOK Krka – SIP Šempeter 0:2 (24:26, 16:25)
SIP Šempeter – ŠD Brezovica 2:1 (25:18, 21:25, 15:4)
ŠD Brezovica – Merkur Maribor 2:1 (22:25, 25:16, 15:11)
Merkur Maribor – MOK Krka 0:2 (22:25, 18:25)