Mladinska selekcija se je v nedeljo na turnirju v Draš centru Maribor izkazala z dvema zmagama. Varovanci Luke Brulca so vknjižili zmago nad Sip Šempetrom in Merkur Mariborom. Obe zmagi so si Novomeščani priborili po treh izenačenih nizih.

Novomeški odbojkarji so prvo tekmo proti Šempetru pričeli precej zaspano. Šempetrani so z zagonom in borbo dosegali točke kot po tekočem traku, Krkaši na drugi strani pa so se mučili z žogo. Brez prave energije v igri Krke je prvi niz pripadel Šempetru s 25:21.

Pričetek drugega niza je bil podobno skromen. Krka si je hitro priigrala zaostanek z 8:3. Trener Krke Luka Brulec je segel po polminutnem odmoru in uspel predramiti svoje igralce. Fantje so dobili nekaj težkih točk in prebudila se je iskrica v očeh in želja v glavi. Igralci Šempetra so popustili, Krka pa je dvignila nivo igre in izenačenje ujela na 1.1. točki. Sledila je še borba do konca niza, ki so ga s 25:21 dobili Krkaši in tekmo poslali v tretji niz. V tretjem nizu je ekipa na dober servis Matevža Hvale, najboljšega posameznika ekipe, uspela zmagati s 15:11.

Druga tekma z Mariborčani je bila pravi spektakel za gledalce. Ekipi sta se ves čas izmenjavali v vodstvu, nobena ekipa si ni uspela priigrati večje prednosti. Na koncu je zmanjkalo malo sreče, morda kakšna nespametna poteza in prvi niz je z 28:26 šel v roke domačinom.

Drugi niz so fantje taktično odigrali bolje, Žiga Kastelic in Luc Hočevar Nahtigal sta podelila nekaj blokov, razigral se je tudi Jure Vidmar ob konstantnemu Matevžu Hvali, kar pa ni pomenilo nič dobrega za nasprotnike. Zmaga s 25:21 je pripadla Krki.

V tretjem nizu so Krkaši bolje odigrali na servis-sprejemu in tekmo pripeljali do zmage s 15:11 v nizu.

Luka Brulec: “Čez slab mesec pridejo najboljše mladinske ekipe v domačo dvorano OŠ Bršljin. Upam, da bomo potrdili kakovost in vpisali še kakšno zmago.