Pred odbojkarji Krke je le še sklepni del in s tem vrhunec sezone. Vse od 15. avgusta, ko se je ekipa prvič zbrala, pa do današnjega dne, so bile po lanskem izpadu iz 1. A lige misli in trud usmerjena v en sam cilj – v hiter povratek med slovensko odbojkarsko elito. Novomeščane bo tja skušal popeljati trener Jernej Rojc, ki je v preteklosti že vodil Krko kot glavni trener, nato do lanske sezone zasedal mesto pomočnika, letos pa motiviran prevzel ekipo z željo in jasnim ciljem po povratku med elito. Rojc je pred pričetkom končnice strnil nekaj misli o samem poteku sezone, mladih upih in pripravi na sklepni del sezone.

Z rednim delom, čeprav se je ob samem koncu prikradel poraz, je Rojc zadovoljen. “V rednem delu sezone smo odigrali 21 tekem, dosegli 20 zmag in v zadnjem krogu žal izgubili proti izredno motivirani ekipi Šoštanja. Osebno bi si sicer želel sezono končati brez poraza, vendar moramo biti z doseženim po rednem delu zadovoljni. Na prvi pogled izgleda, da smo se sprehodili do prvega mesta, vendar smo v ta rezultat vložili veliko truda in motivacije. Da bi ohranjali visok nivo motivacije, smo si znotraj posamezne tekme postavljali izzive, ki so nam pomagali, da smo na tekmah prikazali  visok nivo  odbojke in unovčili kvaliteto, ki smo jo dosegli preko kakovostnih treningov. Mnogokrat je bilo več težav na treningu kot pa na sami tekmi, ki že sama po sebi sproža adrenalin, ki pripomore k močnejši aktivaciji.”

Kot smo v zadnjih letih že vajeni, je Krkina ekipa sestavljena tako iz mladih in perspektivnih kot tudi starejših in izkušenejših odbojkarjev. “Letošnja ekipa je mešanica izkušenih in mladih fantov, ki so v rednem delu dobili nekaj priložnosti in upravičili svoje mesto v ekipi. Hvala, Vidmar in Jakše so najmlajši člani naše ekipe in vsi so naredili korak naprej, ne bi pa izpostavljal nikogar, saj morajo mladi predvsem vztrajati in se sami dokazati, da si zaslužijo mesto v ekipi še naprej. Vedno znova smo izredno veseli, ko lahko ob začetku nove sezone v člansko vrsto priključimo mlade igralce, ki smo jih vzgojili v lastni šoli odbojke. Mladi odbojkarji se lepo razvijajo in že se veselimo novih talentov, ki se bodo kmalu priključili članski ekipi Krke. “

20 zmag na 21. tekmah rednega dela je sicer lep uspeh, a najpomembnejša preizkušnja šele prihaja. “Sledi zaključek sezone v katerega prihajamo odločni, da dosedanje delo nadgradimo v osmini finala proti ekipi Črnuč. Zavedamo se, da je ekipa Črnuč sestavljena sicer z mladih, vendar izredno talentiranih visokih odbojkarjev, ki jih vodi izkušen trener, ki dobro ve, kako doseči želeni rezultat. Zadnji izziv je velik in prav je tako. Za prestop v višji nivo tekmovanja bomo morali pokazati vse kar znamo ter zbrati ogromno pozitivne energije, ki nam bo vlila potrebno samozavest in sproščenost, da prikažemo v končnici najboljše predstave v tej sezoni.”

Tempiranje forme za najpomembnejša dva tedna v letu ni enostavno, a glede na dano situacija je ekipa dala najboljše, kar je v tem trenutku lahko. “Priprave na končnico niso potekale čisto po načrtih, saj smo imeli kar nekaj težav z virozami, ki so se začele v zadnjem tednu rednega dela. Verjamem, da bomo do srede vsi pripravljeni za igro na najvišjem nivoju. Prost teden smo izkoristili za treninge v domači dvorani in trening tekmo v Zagrebu. Trening tekma z Mladostjo nam je prišla prav, saj nam je kvalitetnejši nasprotnik pokazal, kako bo potrebno igrati proti močnejši ekipi, ki je celotno sezono igrala v kvalitetnejši ligi.”

Čeravno sta ekipi nastopali v različnih ligah, pa večjih neznank pred obračunom ne bo. “Ekipo Črnuč poznamo zelo dobro. Pred začetkom tekmovalne sezone kot tudi med ligo smo odigrali nekaj trening tekem in vedno so bile tekme izenačene. Oba trenerja sva se verjetno zavedala, da obstaja velika verjetnost, da se srečamo tudi v končnici ob koncu prvenstva. Verjamem, da se bosta obe ekipi dobro pripravili drug na drugo in bomo videli zelo izenačeno odbojko.”

Vrhunec sezone si zasluži tudi lepo popolnjene tribune, zato ob tej priložnosti tudi Rojc vabi vse ljubitelje odbojke k obisku. “Odbojkarske tekme v športni dvorani Marof so bile skozi celotno sezono lepo obiskane. Predvsem na derbijih s sosednjima kluboma, kot sta Kostanjevica in Žužemberk, je bilo lepo videti znane obraze, ki jih  zanima dobra odbojka in imajo radi draž lokalnega derbija. Verjamem, da bodo ti ljubitelji odbojke tudi tokrat na tribuni dvorane Marof in bodo glasno podprli svoje odbojkarske kolege iz Novega mesta.”

1/8 finala, 1. tekma
Krka – Črnuče
sreda ob 20.30 v ŠD Marof

Se vidimo!