Čeprav šteje že 37 pomladi, jih temu nepogrešljivemu členu ekipe odbojkarjev Krke Zlatku Pulku vsekakor ne bi pripisali. Z dolgoletnimi izkušnjami, ki jih nesebično predaja mlajšim soigralcem, je tudi letos eden osrednjih igralcev novomeške ekipe, s katero bo v osmini finala državnega prvenstva skušal Krki povrniti prvoligaški status.

Podobno kot Erpič se tudi Pulko strinja, da je Krka prvi del opravila po pričakovanjih, je pa jasnega mnenja, da bi nekatere tekme morali odigrati bolj suvereno. “Zaradi izkušenj in znanja, ki ga ta ekipa premore, smo redni del opravili po pričakovanjih. Mogoče smo se včasih preveč mučili s slabšimi ekipami, zaradi česar naš podmladek ni dobil še več priložnosti za igro. Smo pa proti koncu rednega dela tekme lahko izkoristili tudi za preizkus različnih zamisli trenerja Rojca.”

Obračun osmine finala je vse bližje in, tako kot celotna ekipa, tudi Pulko, tja obrača popolno pozornost. “Tekme s Črnučami bodo vsekakor zanimive. Imajo dobro, mlado in visoko ekipo, ki je dokazala, da zna igrati dobro odbojko.”

In zadnje priprave na tekmeca? “Nam do tekem preostaja le še taktična priprava, vse ostalo pa bodo pokazale izkušnje, ki jih na naši strani vsekakor ne manjka.”

Pulko za konec pogovora namenja še pozdrav in vabilo ljubiteljem odbojke. “Ekipa si seveda želi veliko spodbude s tribun, tudi v trenutkih, ko morda ne kaže najbolje. Lepo vabljeni!”

1/8 finala, 1. tekma
Krka – Črnuče
sreda, 15. marec ob 20.30 v ŠD Marof

Se vidimo!