Sreda je vse bližje in vse bližje je vrhunec sezone – prva tekma osmine finala državnega prvenstva. Prvo tekmo pomembnega obračuna proti Črnučam, ki bo zmagovalcu prinesel uvrstitev v četrtfinale in mesto v 1. ligi za prihodnjo sezono, bodo gostili odbojkarji Krke na domačem parketu dvorane Marof. Pred Novomeščani je po uspešnem rednem delu še zadnji izziv težko želenega povratka v elitno prvoligaško druščino. Nekaj besed je za klubsko spletno stran spregovoril eden izmed trojice najizkušenejših igralcev v dresu Krke, bloker Grega Erpič.

Krkaši so v rednem delu 1. B lige v 21. krogih nanizali 20 zaporednih zmag, kiks pa se je nato pripetil le v zadnjem krogu, ko so v nekoliko okrnjeni postavi naleteli na visoko motivirano ekipo Šoštanja, ki je prav tako lovila uvrstitev v osmino finala. “Redni del smo z izjemo zadnje tekme oddelali perfektno in rezultati kažejo, da je ekipa zares močna. Zadnja tekma je sicer pokazala, da smo tudi mi ranljivi, ko ekipi ponagaja zdravje.”

“Prvi del sezone smo oddelali dobro, tako kot se je od nas tudi pričakovalo. Sedaj je tukaj osmina finala proti Črnučam. Cilj, ki smo si ga zastavali že pred sezono, je seveda zmaga in napredovanje v četrtfinale. Vsi se zavedamo, kaj prinaša obračun osmine finala in temu primerni so tudi občutki ob tem, ko se bliža prva tekma. Motivacije že zaradi same teže teh tekem ne manjka,” pove Erpič.

Časa za pripravo ni več veliko, saj sta pred Krkaši le še dva treninga z žogo pred sredino tekmo. “Da smo ostali v tekmovalnem ritmu, smo odigrali prijateljski tekmi z ekipo Mladosti iz Zagreba. Tempiranje najboljše možne forme na sredino marca se izvaja že nekaj časa, ostaja nam pa še nekaj taktične priprave.”

Če kdaj v letošnji sezoni, potem bo podpora s tribun še kako dobrodošla to sredo, kar se zaveda tudi Erpič, zato konča z vabilom ljubiteljem odbojke na Dolenjskem: “Tekma v sredo je zelo pomembna, zato bomo veseli vsakogar, ki si jo bo prišel ogledati in vzpodbujati s tribun. Lepo vabljeni!”

1.DOL, 1/8 finala, 1. tekma
Krka – Črnuče
sreda, 15. marec ob 20.30 – dvorana Marof