V nedeljo 7.5., so se kadeti MOK Krka skupaj z vrstniki iz ekip Merkur Maribor, Fužinar Sij Metal Ravne in domačini Vet4Pet Triglav, udeležili polfinalnega turnirja, na katerem so se delile vstopnice za finalni turnir.

V prvi tekmi je MOK Krka nasproti stala prvo postavljena ekipa rednega dela lige Fužinar. Že pred turnirjem se je vedelo komu pripada vloga favorita, a po vzpodbudni igri na kvalifikacijskem turnirju in dejstvu, da so jim krkaši letos na ligaških tekmah dobro parirali, je vseeno tlela želja in upanje na presenečenje. Ampak žal je ostalo le pri željah, saj so odbojkarji iz Koroške od prve točke naprej diktirali ritem igre in z natančnimi servisi razkrili vse šibkosti ekipe Krke. Razlika v tehniki, fizični pripravljenosti, taktičnem smislu, vse je bilo na strani Fužinarja, ki je zasluženo slavil z 2:0 (25:19, 25:17).

Sledila je tekma proti Vet4Pet Triglavu, ki je utrpel tesen poraz pred množico domačih navijačev proti Merkur Mariboru. Krkaši so v tekmo stopil močno, odločeni, da si priborijo še eno priložnost za uvrstitev med štiri najboljše ekipe. A hitro so se spet pojavile napake pri sprejemu, pri podaji in v napadu, da o številnih napakah na servisu sploh ne govorimo. Z vsako napako je samozavest fantom padala, z vsako izgubljeno točko je ekipa bolj razpadala in prvi set se je zaključil z gladko zmago domačinov 25:18.

Tudi drug set po kvaliteti ni bil nič boljši, le da so tudi domačini storili veliko število napak in s tem ohranjali krkine igralce v igri. Pri rezultatu 16:16, po uspešnih treh zaporednih točkah Krke, je domači trener zahteval polminutni odmor. Sledile so 3 zaporedne točke domačinov. Pri rezultatu 19:16 je drugi time out vzel tudi Krkin trener. Odziv njegovih varovancev je bil pozitiven, prvič na turnirju so fantje stopili nekoliko bolj skupaj kot ekipa, dvignili energijo, se borili za vsako žogo, a žal je bilo to premalo in prepozno. Po infarktni končnici so domačini slavili z 2:0 v setih, drugi set se je končal z rezultatom 31:29.

Če potegnemo črto pod polfinalni turnir, je rezultat realen odraz letošnje sezone. Želje in pričakovanja, predvsem pa potencial je veliko večji, a enostavno v ekipi primanjkuje ekipnega duha, odgovornosti, preveč je individualizma. Odbojka je ekipni šport, pri katerem je potrebnih ne samo 6 igralcev, ki so na igrišču, ampak 12 igralcem, ki diha kot eno, se vzpodbuja in hkrati tekmuje, da drug drugega delajo boljšega.

Posebno zahvalo si zaslužijo starši, ki niso poskrbeli le za varen prevoz na in iz turnirja, temveč tudi obe tekmi glasno vzpodbujali fante. Predvsem v drugi tekmi, ko so bili številčno močno podrejeni domačim navijačem, se jih je slišalo od začetka do konca, čeprav si na trenutke igralci mogoče tega s prikazano igro niso zaslužili. To je velik pokazatelj, da fantje uživajo 100% podporo v dobrem in slabem.

Upamo, da na zadnjem turnirju to zaupanje nagradimo z dobrimi igrami.

Ostane še turnir za 5.-8. mesto, ki bo 21.5. prav tako v Kranju. Fantje bodo dali vse od sebe, da osvojijo čim boljšo uvrstitev.