Kadetska selekcija odbojkarjev MOK Krka je 21. maja nastopila na turnirju za razvrstitev do 5. mesta, ki se je odvil v ŠD Planina v Kranju. V konkurenci štirih moštev sta poleg Krke in domačinov Vet4Pet Triglav nastopili še ekipi Ljubljane Volley in Črnuč 1. Najbolje so se izkazali gostitelji, sledila jim je Ljubljana Volley, na končnem 7. mestu pa je pristala Krka, ki je na predzadnji tekmi dneva ugnala Črnuče I. Čeprav je ekipa v letošnji sezoni že kazala predstave, po katerih bi sodila še višje, pa se enostavno ni poklopilo za boljši rezultat. V kadetskem državnem prvenstvu je sicer nastopalo 24 ekip, naslov državnih prvakov pa je pripadel Fužinarju.

Trener kadetov Krke, Luka Brulec: “Po dolgi in turbulentni sezoni, polnih vzponov in padcev, smo ekipo pripeljali do 7. mesta v državi. Osebno sem želel veliko več, tako kot nekateri igralci, a realnost nas je visokoleteče strmoglavila močno ob tla. Sezona je bila zelo naporna, kajti vem, da je bila ta ekipa sposobna doseči mnogo boljšo uvrstitev. Enostavno sem nam na turnirju zadeve niso poklopile, kemija ni delovala in na trenutke se mi je zdelo, kot da so fantje prisiljeni igrati brez nasmeška, brez uživanja v igri. Ampak, tudi to je ob izostajanju od treningov, šolskih obveznosti, mesečne prakse in drugih udejstvovanj treba razumeti in sprejeti.

Zahvala gre staršem, podpornikom, navijačem. Bili ste svetla točka te sezone v dobrem in slabem. Brez vas ne bi bilo prevoza na tekmovanja, bučnega navijanja podpore iz tribun, za kar se res moramo zahvaliti.

KADETI – Končna razvrstitev