Moška članska ekipa je v minuli sezoni 2022/23 tekmovala v 1. B državni odbojkarski ligi. Novomeščani so izpolnili cilj, ki so si ga zastavili pred sezono. Prepričljivo so osvojili prvo mesto po rednem delu, v katerem so na 21. tekmah zabeležili zgolj en poraz. Vrh 1. B lige je fantom prinesel osmino finala prvoligaškega prvenstva, ki je hkrati odločalo tudi o napredovanju v 1. A ligo. Novomeščani so se pomerili z ekipo Črnuč (8. mesto v 1. A ligi), o napredovanju pa je odločala tretja tekma, ki so jo naposled na domačem igrišču s 3:1 dobili Krkaši. Sezono so člani sklenili z dvema porazoma v četrtfinalu proti favorizirani ekipi ACH Volleya, ki je pozneje tudi osvojila državno prvenstvo.

Rezultati MOK Krka po kategorijah za sezono 2022/23

Člani: 1. mesto po rednem delu 1. B DOL (20 zmag, 1 poraz; 8 ekip v 1.A in 8 ekip v 1.B ligi), zmaga z 2:1 proti Črnučam v 1/8 finala prvenstva za povratek v 1. A ligo, poraz v četrtfinalu proti ACH Volleyu
Mladinci: 8. mesto v državi (20 ekip; 5. mesto po rednem delu 1. mladinske lige)
Kadeti: 7. mesto v državi (24 ekip; 8. mesto po rednem delu 1. kadetske lige)
Starejši dečki: 10. mesto v državi (30 ekip; 1. mesto po rednem delu v B skupini 2. lige za starejše dečke)
Mala odbojka: 17. mesto v državi (29 ekip; 2. mesto po rednem delu B lige, zahod B)

Na tem mestu se moramo še enkrat zahvaliti vsem navijačem, podpornikom kluba in pokroviteljem, predvsem generalni pokroviteljici, podjetju Krka d.d.

Se vidimo v jeseni ob začetku nove sezone!