Odbojkarji Krke so sinoči gostovali v Murski Soboti, kjer so se pomerili z ekipo Panvite Pomgrad. Zmage s 3:0 so se razveselili gostitelji. Pri domačinih so bili najbolj razpoloženi Mirković (16 točk), Šormaz (15) in Doda (13), pri Krki pa Kosmina (17) in Rojnik (11). Krkaši so sicer bolje servirali, a Panvita je bila bolj učinkovita v napadu, bolje pa so postavljali tudi blok. Pravega počitka za novomeške odbojkarje ne bo, saj jih že v soboto čaka gostovanje v Kamniku.

Sportklub prva odbojkarska liga, 7. krog
Panvita Pomgrad – Krka
3:0 (17, 21, 24)

Zelena dvorana Puconci, gledalcev 100, sodnici: Sanja Miklošič, Mojca Tovornik (obe Maribor). 
PANVITA POMGRAD: Rajnar , Doda 13, Šormaz 15, Drvarič 2, Vrabl, Suhadolnik 4, Horvat, Legen, Bedrač 3, Mirković 16, Novak (libero). Trener: Dejan Fujs.
KRKA: Medved, Erpič G. 3, Kocjančič, Kosmina 17, Bregar 6, Verdinek (libero), Kožar , Pulko 2, Erpič U. 5, Lindič 1, Kern, Rojnik 11, Jakše (libero). Trener: Jernej Rojc.

Začetek tekme je ponudil dokaj izenačeno predstavo obeh moštev, vse do osme točke, ko so domači po uspešnem napadu Dode in dveh uspešnih blokih Šormaza pobegnili Krki za tri točke na 12:9. Gostujoči trener Rojc je tako zahteval minuto odmora. A se domači odbojkarji niso zmedli in še naprej z dobrimi servisi Suhadolnika ter napadi Šormaza in Dode, držali prednost 4-5 točk. V končnici prvega seta so bili uspešni tako Šormaz, Doda in Mirković, ter po bloku Bedrača končali niz z izidom 25:17.

Drugi set je bil podoben prvemu, ko so do nekje sredine seta obe ekipi držali minimalno razliko. Nato so domači odbojkarji Panvite Pomgrada vzeli vajeti v svoje roke in predvsem po danes razigranih Šormaza, Dode, Suhadolnika ter Mirkovića mirno pripeljali set do zmage 25:21.

V tretjem setu so po spet izenačenem začetku gostujoči odbojkarji nudili malo več odpora in predvsem po zaslugi Kosmine v končnici dihali za ovratnik domačim. Odbojkarji Krke so želeli osvojiti v Puconcih vsaj en niz a jim po dveh zaporednih točkah Mirkovića to ni uspelo. Zmaga je tako ostala doma v Prekmurju.

Izjava po tekmi:
Dejan Fujs, trener Panvita Pomgrad:
Po dveh težkih evropskih tekmah in tekmah proti prvouvrščenima ekipama v domačem prvenstvu, smo danes pokazali igro s katero sem lahko zadovoljen. Igralci so se v večini držali navodil, ki sem jim dal pred tekmo. Bilo je nekaj nihanj a v kompletu smo naredili to kar smo morali. V soboto nas čaka za nas vedno neugodni Triglav Kranj in naredili bomo vse da vknjižimo dve zaporedni zmagi.

(vir: OZS/Panvita Pomgrad)

Odbojkarje Krke v soboto čaka gostovanje v Kamniku, kjer jih bo pričakal Calcit Volley. Kamničani so sinoči v derbiju kroga gladko ugnali ACH Volley, kar le priča o tem, za kako močno ekipo gre in kako težka naloga je pred Novomeščani.