Kar ni uspelo fantom v ostalih starostnih kategorijah, je uspelo fantom v MALI odbojki. Na drugem kvalifikacijskem turnirju, ki je tokrat potekal v Ljubljani, so mladi upi Krke z eno zmago in porazom že pred zadnjim turnirjem zagotovili drugo mesto v skupini in s tem preboj v A ligo oziroma med najboljše ekipe v državi.

V igri fantov se je videl storjen korak naprej v primerjavi s prvim turnirjem. A tukaj se fantje ne smejo ustaviti, temveč bo treba še naprej stremeti k še boljši igri in še boljši borbi.

Prvo tekmo proti Ljubljani Volley so odprli Kristijan, Luka, Bine in kapetan Martin in nastopili zelo solidno, predvsem pa z malo napakami, kar je bil recept za uspešno dobljen niz. Nato so fantje druge postave, Patrik, Bor, Matic in Oskar, prav tako pričeli zelo dobro, ampak po visokem vodstvu padli v koncentraciji, kar so gostitelji izkoristili z izenačnjem na 17. točki. Sledila je prava drama v zaključku, a k sreči so navijači podprli svoje fante, ti pa so priborili zmago s 25:23.

Po kratkem oddahu in nekaj vdihih svežega zunanjega zraka so fantje korajžno vstopili v boj proti ekipi Žužemberka. Začetek prve postave je bil odličen, Krkaši pa so si uspeli nabrati tudi nekaj točk prednosti. Veselje ni trajalo dolgo, saj so tekmeci izid poravnali na 17. točki, Krki pa do konca niza prepustili vsega dve točki. Druga postava je v drugem nizu odpovedala, vrstile so se napake na sprejemu in podaji.

“Na žalost ne znam pojasniti dveh obrazov druge postave. Prvo tekmo smo odigrali zelo dobro in zelo borbeno, drugo pa kot, da nas ni bilo. Tudi menjave (Žak, Luka, Nikola in Gašper) na žalost niso uspeli doprinesti preobrata. Pa vendar smo v A ligi in vseeno čestitam fantom, staršem prevoznikom/navijačem pa se zahvaljujem za podporo. Se vidimo na zadnjem kvalifikacijskem turnirju v Žužemberku,” je po turnirju povedal trener ekipe Luka Brulec.