Odbojkarji Krke so danes v Kamniku odigrali tekmo 8. kroga prvenstva. Vodilna ekipa prvenstva, Calcit Volley, je zlahka opravila z Novomeščani in tekmo dobila s 3:0 (13, 15, 16). V dresu Krke je Kosmina vpisal 8 točk, 7 jih je dodal Bregar, pri gostiteljih pa sta bila najbolj razpoložena Bošnjak (9) in Brunet (8). Krka bo naslednjem krogu gostila Ljubljančane.

Sportklub prva odbojkarska liga, 8. krog
Calcit Volley – Krka
3:0 (13, 15, 16)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnici: Miklošič, Tovornik.
Calcit Volley: Planinšič 1, Vinkovič 6, Lazar 4, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 2, Okroglič 6, Bošnjak 9, Mitrašinović 4, Brunet 8, Oman 1, Bakonji 2, Pavlović 5. Trener: Mladen Kašić.
Krka: Medved, G. Erpič, Kosmina 8, Bregar 7, Verdinek (L), Kožar, Pulko 1, U. Erpič 2, Lindič 1, Kern, Rojnik 3, Jakše (L). Trener: Jernej Rojc

Domači trener Mladen Kašić je tekmo proti Novomeščanom začel v svoji zdaj že tradicionalni postavi, le na mestu korektorja je priložnost namesto odsotnega Nika Mujanovića dobil Lazaro Brunet. Tudi brez Mujanovića na korektorskem položaju pa Kamničani v prvem nizu niso imeli večjih težav, kajti po točki Uroša Planinšiča, ki se je dobro znašel tudi v vlogi napadalca, so povedli z 8:5, po uspešnem napadu Črtomirja Bošnjaka pa z 11:6. Novomeščani tudi po polminutnem odmoru njihovega trenerja Jerneja Rojca niso našli priključka, saj so po asu Bošnjaka zaostajali za šest točk (7:13), po še eni od številnih napak gostov pa je bilo že 18:10 za Calcit Volley. Sredi niza je namesto Planinšiča na mestu podajalca zaigral Bernard Bakonji, prav tako na mestu libera mladi Matevž Karadža Pevc. Kamničani v svoji igri niso popuščali, še naprej so prevladovali na igrišču in po bloku Uroša Pavlovića so prišli do kar dvanajstih zaključnih žog. Že prvo je izkoristil Brunet.

Drugi niz so bolje začeli novomeški odbojkarji, ki so v prvem nizu naredili kar enajst lastnih napak. Z asom Mihe Bregarja, ki je kar nekaj sezon nosil kamniški dres, so povedli s 3:1, vodili pa so tudi še s 5:3, toda Uroš Nikolić je z blokom izenačil na 5:5. Novomeščani so še enkrat pobegnili za dve točki, ko je bil z asom uspešen Matic Rojnik. Tudi tokrat njihovo veselje ni dolgo trajalo, kajti po asu Bruneta so Kamničani prišli do prvega vodstva v drugem nizu (12:11), nato pa po napaki Krke do vodstva s 13:11. Čeprav je Rojc vzel polminutni odmor, so domači odbojkarji z novim asom Bruneta dosegli še eno točko. Novomeška ladja se je v drugem nizu potopila na servis Jureta Okrogliča, ko so po njegovem asu povedli z 20:12, kar je bila njihova peta zaporedna točka. Niz se je končal z napako gostov na servisu. 

V tretjem nizu je kot zadnji od kamniške ekipe na igrišče stopil še Tomislav Mitrašinović, ki je bil s tremi zaporednimi točkami najbolj zaslužen za kamniško vodstvo s 5:3, ki so ga po dveh lastnih napakah gostov in bloku Dina Vinkoviča povečali na plus pet (10:5). Visoko vodstvo ni uspavalo domače ekipe, kajti po bloku Lazarja, ki je bil nato uspešen še v napadu, je bilo že 14:7 za odbojkarje Calcit Volleyja. Sledil je še drugi polminutni odmor gostov, ki so po novi lastni napaki zaostajali za osem točk (7:15), s tem pa je bila tekma, ki jo je končal Jure Okroglič, odločena.

(vir: OZS/Calcit Volley)

Krka bo naslednjo tekmo odigrala na domačih tleh. V dvorani Marof bo v četrtek, 16. novembra ob 20. uri gostoval ACH Volley. Lepo vabljeni!