Odbojkarje Krke že jutri, v sredo 22. novembra, čaka nova preizkušnja. Na sporedu je prestavljena tekma 4. kroga prvenstva, v Novo mesto pa prihaja Hiša na kolesih Triglav iz Kranja. Gorenjci kažejo vse boljše predstave, pred nekaj dnevi pa so poskrbeli za presenečenje, ko so sploh prvi v letošnji sezoni zadali poraz kamniškemu Calcitu. A tudi Krka bo v tekmo vstopila s svojimi načrti, na čelu s tokratnim sogovornikom, podajalcem Cameronom Kernom

23-letni Kanadčan se je ekipi priključil pred pričetkom letošnje sezone. Za njim je prvih nekaj mesecev v zanj povsem novem okolju, saj se je letos prvič podal na tuje. “Letošnje leto je v mnogih pogledih zahtevno in edinstveno, a po drugi strani se mi je odprl svet profesionalne odbojke in za to sem res hvaležen. Moje dosedanje izkušnje v Sloveniji so zelo pozitivne. Ljudje so gostoljubni in dežela je čudovita. Res sem hvaležen za te zadnje tri mesece,” pove Cameron. “Ekipa me je toplo sprejela in mi olajšala prehod. Razumljivo, pogrešam družino in prijatelje, ker sem tako daleč od doma, vendar mi je to, da tukaj sklepam nova prijateljstva in spoznavam slovensko kulturo, olajšalo zadeve.”

V luči težav s poškodbami in rezultatskim manjkom je odbojkarski klub Krka pred kratkim poiskal novo okrepitev, ekipi pa se je pridružil Jared Jarvis, prav tako Kanadčan, česar se je razveselil tudi Cameron. “Lepo je imeti Joeya tukaj! Ne samo to, da imam nekoga, ki mu je prvi jezik angleščina, ampak se lahko z njim povežem tudi v stvareh, ki naju vežejo v domačo Kanado, in to je res spodbudno. Njegova raven igre je tudi zelo visoka,, kar je pomembno tako za kvaliteto treninga kot tudi za celotno ekipo.”

In kako bi Cameron potegnil vzporednice z dosedanjo kariero v Kanadi? “Stvari so v mnogih pogledih tukaj vsekakor drugačne kot doma, a bistvo odbojke ostaja enako. Morda se tekem lotimo z drugačnimi taktikami ali idejami, kot sem jih bil vajen, toda ko začneš igrati, se hitro navadiš. Rekel bi, da je raven igre precej visoka, sploh v ekipah, ki krojijo vrh lestvice. Videti in tekmovati z igralci, ki predstavljajo svoje države na mednarodni ravni, je res nekaj posebnega, kar me le še dodatno motivira, da si prizadevam še bolj napredovati doseči takšno raven.”

Krka je pred pričetkom sezone ciljala na uvrstitev med najboljših šest ekip po rednem delu, a po dosedanjih osmih odigranih tekmah in eni sami zmagi zaseda sedmo mesto. “Mislim, da nihče v naši ekipi ni zadovoljen z rezultatom po prvem krogu. Od sebe pričakujemo več in vemo, da smo sposobni igrati na veliko višji ravni, kot smo pokazali na zadnjih nekaj tekmah. Za popraviti imamo precej taktičnih in tehničnih malenkosti, toda najpomembneje bo odpraviti nihanja v igri. Vrhunske ekipe znajo držati raven igre skozi celotno tekmo, medtem ko mi ponavadi kratek čas igramo dobro in potem slabo. A prepričani smo, da nam bo tudi to uspelo.”

Pomembna priložnost za osvojitev točk, ki bi Krko približala najboljšim šestim ekipa bo v sredo na domačih tleh proti Triglavu. “Kranj je močna ekipa, ki je do zdaj igrala zelo dobro, vendar verjamemo, da smo to tekmo sposobni dobiti. Če nam uspe popraviti nekatere malenkosti v igri, ob tem pa se izogniti nihanjem v igri, verjamem, da bomo konkurenčni skozi celotno tekmo in se borili za nove točke.”

Sportklub prva odbojkarska liga, 4. krog (prestavljeno)
Krka – Hiša na kolesih Triglav
sreda, 22. november ob 20.00 – Športna dvorana Marof

Lepo vabljeni!