Odbojkarji novomeške Krke so drevi odigrali prestavljeno tekmo četrtega kroga, gostili so Hišo na kolesih Triglav iz Kranja. Zmaga s 3:0 je ostala doma, Novomeščani pa so tako niz porazov prekinili s pomembno zmago. Novomeščane je krasila borbena igra in učinkovit napad. Po 15 točk sta dosegla Bregar in Rojnik, 13 jih je pristavil še Kosmina. Pri gostih sta bila najbolj razpoložena Peruničić in Jovović z 9 oziroma 8 točkami. 

Sportklub prva odbojkarska liga, 4. krog
Krka – Hiša na kolesih Triglav
3:0 (21, 17, 18)

Športna dvorana Marof, Novo mesto, 22. 11. 2023. Sodnika: Jovanovič, Goznik. Obiskovalcev:  120. 
Krka: Jarvis, Erpič G., Kosmina 13, Bregar 15, Verdinek (L), Kožar 3, Pulko, Erpič U. 4, Lindič 2, Kern, Rojnik 15, Jakše (L). Trener: Jernej Rojc.
Hiša na kolesih Triglav: Andovski, Nanut 3, Peruničić 9, Tučen 3, Fajfar (L), Snedec 3, Šikanič 2,  Mali, Adžović, Jovović 8, Zalokar (L), Jančič 1. Trener: Sašo Rop.

Tekmo so bolje odprli novomeški odbojkarji in na dober niz začetnih udarcev Lindiča in dobre igre v bloku hitro pobegnili na prednost s 5:1. Gostujoči trener Rop je reagiral s polminutnim odmorom, a Novomeščani so še naprej s pridom izkoriščali gostujoče napake. As Rojnika za 14:8 je bil povod še za drugi gostujoči odmor. Krka je z borbeno igro v obrambi in zanesljivim napadom, kjer je bil neustavljiv Bregar, še naprej držala prednost petih, šestih točk. Goste sta v igri ohranjala predvsem Peruničić in Jovović. Kosmina je Krki prigral prvo zaključno žogo, goste je v igri z asom ohranil Nanut, Kosmina pa je za konec niza uspešno izkoristil tretjo zaključno žogo (25:21).

V drugi niz so gosti vstopili nekoliko odločneje, a to je trajalo vsega nekaj točk, nato pa so Novomeščani znova zagospodarili na domačem igrišču. Nepopustljivo obrambo za začinili z odločnim napadom, kjer so bili razpoloženi Bregar, Rojnik in Kosmina. Triglavanom enostavno ni steklo, ne glede na vse poteze, ki jih je potegnil gostujoči trener Rop. Novomeščani so si že v osrednjem delu niza priigrali dovolj visoko prednost za lagoden zaključek niza. Kožar, ki letos odlično servira, je vpisal dva zaporedna asa za visokih 23:13. Bregar je domačim priigral prvo zaključno žogo, niz pa je z močnim udarcem zaključil Kosmina (25:17).

Podobna zgodba se je odvila tudi v tretjem nizu. Že v govorici telesa igralcev je bilo moč opaziti precej več samozavesti pri domačinih. Ti so zanesljivo oddelali še tretji niz, izvrsten pa je bil Rojnik saj je v tem nizu zbral kar 9 točk. Močni začetni udarci Krke so gostom povzročali precej preglavic, posledično tudi ni bilo prave napadalne igre. Gosti so na koncu zbrali 18 točk, a bili brez resnejših možnosti, da bi kakorkoli ogrozili drugo letošnjo zmago Novomeščanov (25:18).

Miha Bregar, Krka: “S tekmo sem zelo zadovoljen. Res je bila pomembna tekma. Vedeli smo, da je to tekma za biti ali ne biti. Takšne tekme so mi všeč, saj pokažejo ali si ali nisi. Sem zelo vesel, da nam je šlo dobro in da smo uspeli izvleči zmago. Mislim, da smo od začetka do konca nadzorovali potek igre. Morda so Kranjčani v Novo mesto prišli še nekako na krilih zmage proti Calcitu, a mi smo od začetka dobro pritisnili in iz takšnega položaja se je potem težko vrniti. Vesel sem razpleta in si želim še več takih v bodoče, hkrati pa sem hvaležen vsem navijačem, ki so danes obiskali dvorano Marof.”

Maj Nanut, Hiša na kolesih Triglav Kranj: “Imeli smo nek zagon, vsaj tak je bil občutek. Nekaj posledic je verjetno pustil tudi naporen ritem tekem, toda to ni izgovor. Tekmo smo začeli z napačnim pristopom. Nekako nič nam ni šlo, nasprotniku na drugi strani pa praktično vse. Danes so bili pač boljši.”

Krka bo v soboto gostovala v Kanalu, kjer se bo pomerila z Alpacemom.