Odbojkarji Krke so danes v Kanalu odigrali tekmo z Alpacemom. Kanalci so pokazali več in zasluženo slavili s 3:1, s tem pa so se razveselili prve letošnje zmage. Pri domačinih se je najbolj izkazal Ranc (19), v dresu Krke je Bregar vpisal 15, po točko manj sta dodala še Kosmina in Rojnik. Odbojkarji Krke bodo čez teden dni gostovali v Kranju.

Sportklub prva odbojkarska liga, 10. krog
Alpacem Kanal – Krka
3:1 (19, -23, 19, 21)

ŠD KANAL, gledalcev 200, sodnika Milojevič (Ljubljana), Adrović (Kamnik)
Alpacem Kanal: Kodrič 4, Stojanović 4, Cafuta 7, Jakovac, Karnel 1, Godnič 3, Kavčič, Maretič, Blazsovics 9, Vrtovec 10, Ranc 19, Okroglič (L). Trener: Rok Knafelc.
Krka: Jarvis 1, Erpič G. 3, Kocjančič, Kosmina 14, Bregar 15, Kožar 1, Pulko 5, Erpič U., Lindič 1, Kern 1, Rojnik 14, Verdinek (L), Jakše (L). Trener: Nejc Rojc.

Kanalci so na tekmi nastopili brez poškodovanega sprejemalca Jakovca. Na njegovem mestu je tekmo začel mladi sprejemalec Ranc. Kanalci so na začetku prvega niza z odlično igro v bloku povedli s 3:0 in v nadaljevanju še s 5:2. Po napaki Kosmine v napadu in rezultatu 7:3 je gostujoči trener Rojc poizkušal zaustaviti nalet domačih odbojkarjev s polminutnim odmorom. Z asom domačega korektorja Vrtovca so Kanalci povedli z 9:4. Takrat je pri gostih namesto sprejemalca Rojnika vstopil Kanadčan Jarvis. Z blokom Ranca nad Jarvisom so domači v nadaljevanju povedli s 13:8. Sledile so napake gostov v napadu in novo vodstvo Kanalcev s 16:10. Gostje so namesto podajalca Kožarja v igro poslali Kerna. Pri rezultatu 20:14 je gostujoči trener Rojc izkoristil že drugi polminutni odmor. Kanalci so zbrano odigrali končnico niza in gostom dovolili le 19 točk.

V začetku drugega niza so Kanalci povedli s 4:1. Krka se je po zaslugi dobrih začetnih udarcev Bregarja približala na 5:4. Sledilo je izenačenje rezultata na 7:7. Sledile so napake gostov v napadu in ponovno vodstvo Kanalcev z 11:9. Gostom je spet uspelo izenačenje na 13:13. Po uspešnem napadu Ranca so se domači odbojkarji odlepili na 17:15. Domači korektor Vrtovec je poskrbel za vodstvo Kanalcev z 19:15. Novomeščani so se spet nevarno približali in pri rezultati 19:18 je domači trener Knafelc poizkusil s polminutnim odmorom. Pred končnico sta bili ekipi izenačeni na 20:20. Z blokom Kosmine so gostje v končnici povedli z 21:23. Domačim odbojkarjem se je uspelo približati na 23:24, vendar so v nadaljevanju gostje izkoristili prvo zaključno žogo in izenačili izid na 1:1 v nizih. 

Ekipi sta bili v začetku tretjega niza povsem izenačeni pri rezultatu 9:9. Pri Kanalcih je bil v napadu nezaustavljiv mladi sprejemalec Ranc. Ekipi sta bili v nadaljevanju izenačeni tudi pri rezultatu 12:12. Pri Kanalcih v igro sta vstopila podajalec Karnel in korektor Stojanović. Po napaki gostujočega korektorja Bregarja v napadu so Kanalci povedli s 15:12. Pri rezultatu 17:13 je gostujoči trener Rojc izkoristil še drugi polminutni odmor. S serijo dobrih začetnih udarcev Blazsovicsa so Kanalci pobegnili na 19:13. Pred končnico so domači odbojkarji vodili z rezultatom 21:15. Takrat sta se v igro vrnila podajalec Godnič in korektor Vrtovec. Pri rezultatu 22:18 je domači trener Knafelc poizkušal s polminutnim odmorom. Po napaki Bregarja na začetnem udarcu so Kanalci izkoristili drugo zaključno žogo in povedli z 2:1 v nizih. 

Gostje so četrti niz odprli z vodstvom z 1:4. Namesto korektorja Vrtovca je pri Kanalcih vstopil Stojanović. Na krilih sprejemalca Kosmine so Krkaši povedli z 2:6. Kanalci so se po varanju Godniča uspeli približati na 8:9 in točko kasneje z blokom Ranca izenačili rezultat na 9:9. Po dveh uspešnih blokih Cafute je gostujoči trener Rojc pri rezultatu 11:10 izkoristil prvi polminutni odmor. Gostujoči korektor Pulko je z uspešnim protinapadom poskrbel za ponovno izenačenje rezultata na 13:13. Ranc je v nadaljevanju z uspešnim napadom poskrbel za izenačenje na 17:17. Tudi pred končnico sta bili ekipi poravnani na 20 točki. Blazsovics je z dvema uspešnima protinapadoma poskrbel za vodstvo domačih s 23:21. Z asom Cafute so Kanalci izkoristili prvo zaključno žogo in zmagali na tekmi z rezultatom 3:1.

(vir: OZS/Alpacem Kanal, foto: Alpacem Kanal)

Jožef Verdinek, libero Krke: “Vedeli smo, da nas čaka težka tekma. Kanal je imel več razlogov, da so bili polno motivirani, prav tako mi, a so oni to bolje izkoristili. Naša igra je preveč nihala in zmaga je bila zasluženo njihova. Čestitke Kanalu, mi pa smo z glavo že v naslednjem tednu, ko bomo točke ponovno poskušali vzeti Triglavu.”

Odbojkarji Krke bodo naslednjo tekmo odigrali 2. decembra, odpravili se bodo na gostovanje v Kranj.