V nedeljo 19.11.2023, je v Škofji Loki potekal turnir tretjega kroga druge mladinske lige. Mladinska ekipa MOK Krka se je pomerila proti vrstnikom iz ekipe Ljubljana Volley in domačinom OK Lubnik. 

V prvi tekmi turnirja sta se pomerili ekipi iz Ljubljane in Škofje Loke. Po neprepričljivem prvem nizu, so se gladke zmage razveselili fantje iz Ljubljana Volley, ki so slavili z 2:0 (27:25, 25:10).

Druga tekma je bila rezervirana za naše fante in že ogrete Ljubljančane. Prva polovica prvega seta je bila na videz zelo zaspana, kot da ekipi še preverjata druga drugo. Veliko je bilo neizsiljenih napak na eni in drugi strani, predvsem na začetnih udarcih. Proti koncu seta je odgovornost nase prevzel kapetan Erazem Jakše in povedel ekipo do zmage v prvem setu. Set sta na atraktiven način zaključila Matija Pirnar s podajo iz tri metrske črte proti Joštu Mussizi, ki je žogo močno zabil v polje nasprotnikov. Set se je končal z rezultatom 25:22.
V drugem setu so se igralci MOK Krka nekoliko bolj energično lotili igre in z dobrimi servisi oddaljili nasprotnike od mreže, kar jim je prineslo številne kontra napade, ki so jih s pridom izkoriščali, tako z močnimi udarci kot zvitimi preigravanji. Drugi set se je končal s 25:17 v korist MOK Krka. 

Po osvojeni zmagi ni bilo časa za proslavljanje, saj je sledila še tekma proti domačinom. Trener Gašper je igralce opozarjal, da se morajo tekme lotiti skrajno resno, brez podcenjevanja. Po začetnem jurišu in vodstvu že za 9! točk, so se fantje preveč sprostili, dovolili nasprotniku, da se razigra. Z vsako uspešno zaključeno akcijo so postajali domačini bolj glasni, energični, samozavestni, krkaši pa na to niso našli odgovora. Po dveh polminutnih odmorih, je ponovno odgovornost prevzel kapetan Erazem in z borbenostjo in spodbujanjem povedel ekipo do osvojitve prvega seta (25:22).
Drugi set se je začel tako, kot je potekala druga polovica prvega seta. Domačini so igrali sproščeno, uspevale so jim poteze, o katerih po navadi samo sanjajo, medtem ko so se krkaši matrali z vsemi elementi. Kljub vsemu, so po polminutnih odmorih le strnili vrste, se zbrali, dvignili raven igre, zmanjšali število lastnih napak in dokazali, da so kvalitetnejša ekipa od OK Lubnik. Tudi drugi set se je končal z rezultatom 25:22 v korist MOK Krka. 

Za MOK Krka so nastopali: Erazem Jakše, Nejc Pečjak, Jošt Mussiza, Val Udovič, Jan Resnik, Matija Pirnar, Arne Oblak in Aleksej Laknar.

Posebna zahvala gre ponovno staršem prevoznikom. 

4. krog je na vrsti 3.12., ko se bodo fantje v lov za novimi zmagami odpravili v Kanal ob Soči.