Odbojkarji Krke so danes pričeli z nastopi v končnici odbojkarskega državnega prvenstva. Gostovali so v Ljubljani, kjer so se v dvorani Tivoli pomerili z ekipo ACH Volleya. Ljubljančani so tekmo zanesljivo dobili v treh nizih. Pri gostiteljih sta bila najbolj razpoložena Šket (19 točk) in Pokeršnik (10), v dresu Krke pa so največ točk zbrali Jarvis (9), Kosmina (8) in Bregar. Povratna tekma bo 21. marca v dvorani Marof.

Sportklub prva odbojkarska liga, četrtfinale, 1. tekma
ACH Volley Ljubljana – Krka
3:0 (15, 11, 20)

Ljubljana – športna dvorana Tivoli,  13. marec 2024. Gledalcev 100, sodnika: Daniel Atanasov, Blaž Markelj.
ACH Volley Ljubljana: Marković, Kržič 1, Šket 19, Najdič 1, Marovt 3, Šen 2, Koncilja 6, Kovačič (L), Gjorgiev, Sešek, Pokeršnik 10, Videčnik 6.   Trener: Radovan Gačič
Krka: Jarvis 9, Medved, Erpič G, Kocjančič, Kosmina 8, Bregar 7, Verdinek (L), Kožar 1, Pulko, Erpič U., Lindič 1, Rojnik 1, Mejal, Laknar (L)  Trener: Jernej Rojc

Začetek prvega četrtfinalnega obračuna je minil po notah oranžnih zmajev, ki so na krilih učinkovitega Šketa, ki je tokrat zaigral na mestu korektorja, in Pokeršnika z neugodnimi začetnimi udarci povedli s 7:4. Sledila je reakcija trenerja gostov Rojca in polminutna prekinitev. Odbojkarji ACH Volleyja so nadaljevali v svojem ritmu in brez večjih težav prihajali do uspešnih zaključkov v napadalnih akcijah. Pri tem so jim pomagali tudi odbojkarji Krke, ki so naredili veliko število neizsiljenih napak (17:11). V končnici uvodnega niza je najprej Videčnik z asom za poskrbel za vodstvo s 23:15, sledil je izjemen blok Šketa za prvo zaključno žogo, niz pa se je zaključil z novo napako odbojkarjev Krke (25:15).

Na uvodu drugega niza smo videli veliko število napak na obeh straneh mreže, ekipi sta malo da ne tekmovali v številu zgrešenih servisov. Slovenski prvaki so se kmalu zatem zbrali in s čvrstim blokom uspešno zaustavili poskuse gostov. Po asu Videčnika je na semaforju dvorane Tivoli kazalo že 16:7 in bilo je jasno, da bo tudi drugi niz pripadel ljubljanskim odbojkarjem. V zaključku smo še naprej gledali popolno prevlado Ljubljančanov, ki so si do zaključka niza priigrali visoko prednost za zmago s 25:11.

Začetno pobudo v tretjem nizu je tokrat pripadla gostom iz Novega mesta, ki so po asu Kosmine vodili z 9:7. Zmaji so kaj hitro vzpostavili ravnotežje in zaostanek izničili v drugi polovici niza pa prešli v vodstvo in ga niso več izpustili iz rok. Končnico je s silovitim napadom začel Šket za 22:19, zaključil pa Koncilja preko prvega tempa (25:20).

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Radovana Gačiča: “Pred tekmo smo se zavedali, da je lahko Krka sila neugoden nasprotnik, kar so dokazali tudi na polfinalni tekmi pokalnega tekmovanja. Zato smo si želeli čim bolje odigrati ter izvajati dovolj pritiska s servisom. To nam je v prvem in drugem nizu uspevalo, v tretjem so se na začetnem udarcu pojavile napake, kar je tudi pripeljalo do malce bolj izenačenega poteka skozi niz. Vendar smo z blokom in dobro igro v napadu lahko zadovoljni in bolj mirno pričakujemo povratno tekmo v Novem mestu.”

Izjava igralca ACH Volley Ljubljana, Nejca Najdiča: “Dovolj dobra predstava z naše strani za prepričljivo zmago, ki nam daje mirnost pred povratno tekmo prihodnji četrtek v Novem mestu  Imeli smo dovolj dober servis, da smo nasprotnika oddaljili od mreže, kar nam je olajšalo delo v bloku ter obrambi. Sedaj se moramo dobro pripraviti  na tekmo v Novem mestu in se uvrstiti v polfinale.”

(vir: ACH Volley/OZS)

Izjava igralca MOK Krka, Luke Lindiča: “Današnja tekma nam ni stekla po načrtih. Ljubljančani so bili boljši v vseh elementih in so zasluženo slavili. Verjamemo pa, da bomo bolje zaigrali v domači dvorani prihodnji četrtek.”

Izjava igralca MOK Krka, Nejca Kožarja: “Današnja tekma se je nekako odvila po pričakovanjih večine. Ekipa ACHja je nastopila nekoliko zadržano, a tega mi nismo znali izkoristiti. Verjamem, da bi mi lahko odigrali bolje. Nasprotniki so se hitro razigrali in potem jim je bilo težko slediti. V tretjem setu smo se poskušali boriti, bi pa morali v igro vnesti še več energije. Verjamem, da bo v domači dvorani pred domačo publiko nekoliko lažje. Skupaj s soigralci bomo storili vse, da Ljubljančanom otežimo napredovanje v polfinale.”

Druga četrtfinalna tekma bo na sporedu 21. marca ob 18:30 v novomeški dvorani Marof. Lepo vabljeni!