V Novem mestu sta se na povratni tekmi četrtfinala prvenstva pomerila Krka in ACH Volley. Novomeščani so z izjemno igro Ljubljančane ujeli na levi nogi in jih premagali s 3:1, s tem pa izsilili tretjo tekmo. Domače sta do zmage vodila neustavljiva Bregar (26 točk) in Kosmina (24), v dresu gostov pa je največ točk zbral Gjorgiev. Tretja tekma bo v sredo v Ljubljani.

Sportklub prva odbojkarska liga, četrtfinale, druga tekma
Krka – ACH Volley Ljubljana
3:1 (24, -26, 19, 22)

Novo mesto, 21. marec, sodnika: Pevc, Novak. Obiskovalcev: 150.
Krka: Jarvis 1, Medved, Erpič G. 3, Kocjančič, Kosmina 24, Bregar 26, Verdinek (L), Kožar 4, Pulko, Erpič U., Lindič 7, Rojnik 10, Mejal 1, Laknar (L). Trener: Jernej Rojc.
ACH Volley:
Marković, Kržič 1, Šket 10, Najdič 3, Šen 11, Marovt 4, Koncilja 4, Gjorgiev 14, Sešek, Videčnik 8, Song (L). Trener: Radovan Gačič.

V uvodnem nizu so domačini hitro pokazali, da ne mislijo vreči puške v koruzo. Z bučno podporo s tribun, dobrim sprejemom in predvsem boljšim napadom, kot na prvi tekmi, so tokrat uspeli držati korak s favoriziranimi Ljubljančani, ki so sicer nastopili brez libera Kovačiča. Nobena izmed ekip si ni uspela priigrati večje prednosti, temveč sta se borili točko po točko. Ekipi sta bili poravnani na 19. točki, nakar so si domačini privoščili dve zaporedni napaki. Na srečo domačih nista bili usodni. Uspešnemu napadu Rojnika je Mejal dodal blok za izenačenje. Prvo zaključno žogo je Krki priigral Bregar, drugo pa je z uspešnim blokom izkoristil Lindič. Ta je ustavil napadalni poizkus Šketa za končnih 26:24.

Dobro in izenačeno odbojko smo gledali tudi v drugem nizu. Bregar in Lindič sta z dvema zaporednima blokoma Krko popeljala v vodstvo s 15:14, nakar je s polminutnim odmorom moral reagirati gostujoči trener Gačič. Domači so še naprej držali pobudo in minimalno prednost. Lindič je z asom za 19:17 znova izzval odmor gostov. V napeti končnici so gosti z razpoloženim Gjorgievem prešli v vodstvo z 22:23. Sledil je atraktiven zaključek, v katerem so svoje možnosti imeli tudi Novomeščani, a so si privoščli preveč napak, ACH pa je to naposled izkoristil z rezultatom 26:28.

V tretji niz so bolje krenili Ljubljančan in povedli z 1:4. Krka je na dober servis Kosmine poskrbela za štiri zaporedne točke in prešla v vodstvo z 9:7. Gostujoči trener je bil primoran seči po polminutnem odmoru, v nadaljevanju pa tudi po menjavah, saj se Krka ni ustavljala. Z zanesljivim napadom ter dobro postavljenimi bloki so povedli že z 12:8. Sledila je nova dobra serija Krke, tokrat na račun Rojnika, s katero so Krkaši pobegnili na 17:12. Številčna publika je imela kaj videti, z močnimi napadi je navduševal predvsem Bregar, a kaj dosti niso zaostajali tudi njegovi soigralci. Igro gostov je vidno načela nervoza, na račun katere do konca niza niso uspeli resneje ogroziti Krke. Ta je na koncu niz dobila z visokih 25:19. 

Izjemen zaključek tretjega niza je domačine ponesel tudi v začetku četrtega. Bregar je nadaljeval svoj šov, gostujoči trener Gačič pa nikakor ni našel razpoložene postave. Krka je povedla že z 11:6, nato pa so tri vezane točke, za zadnjo je poskrbel Marovt, le poskrbeli gosti. Z enako mero so vrnili domači in z napadom Rojnika pobegnili na 14:9. Veselje ni trajalo dolgo, saj so gosti z dvema zaporednima blokoma ter uspešnim napadom Gjorgieva izenačili na 15. Domači trener Rojc je s polminutnim odmorom poskušal prekiniti nalet gostov, a Videčnik je hitro poskrbel za neulovljiv napad. V nadaljevanju Krka ni popuščala, z borbeno igro v obrambi in potrpežljivo igro v napadu so v končnico vstopili z minimalno prednostjo. Kožar je z asom Krko povedel na 21:19.  V razburljivi končnici so več zbranosti pokazali domači in se, tudi na veselje številčne publike, zasluženo razveselili zmage s 25:22 in s tem 3:1 v nizih.

O napredovanju v polfinale bo tako odločala tretja tekma, ki bo na sporedu v sredo ob 18. uri v dvorani Tivoli.

Martin Kosmina, kapetan Krke: “Dobro smo igrali, morda tudi izkoristili slab dan gostov. Kot sem že zadnjič dejal, če uspeš držati sprejem, potem se da igrati. Glede na prejšnjo tekmo smo popravili procente v napadu in potem smo lahko parirali. V igri gostov je bila potem opazna tudi živčnost, to pa smo uspeli izkoristiti.”