V novi športni dvorani v Mislinji, Center za zdravje in šport, se je 11. maja odvil turnir v mali odbojki za 9. – 12. mesto v državnem prvenstvu.  Udeležile so se ga Korvolley Mislinja (peto uvrščena ekipa iz A lige vzhod), Hoče  (šesto uvrščena ekipa iz A lige vzhod), Alpacem Kanal (peto uvrščena ekipa A lige zahod) in Krka (šesto uvrščena ekipa iz A lige zahod). 

V prvem krogu turnirja je Alpacem Kanal premagal Hoče z 2:0 v nizih, domača Korvolley Mislinja pa je bila za odtenek boljša od Krke ter v treh nizih le strla odpor Krke. Prvi niz se je končal z najtesnejšim izidom – 24:26. V drugem nizu je z dobro prikazano igro prijetno presenetila četvorka Gašper Blaić, Oskar Iskra, Patrik Antončič in novinec Jacob Macilo. Še posebej slednji je večkrat poskrbel, da je vodstvo Krke skozi ves niz ostalo nedotaknjeno. Omenjena četverica je niz dobila s 25:20.  Tako se je prvi četverici, Kristjanu Kleindienstu, Martinu Antonu Jakšetu, Jakobu Zupančiču in Luki Mutiću ponudila priložnost, da z zmago v odločilnem nizu igrajo v 2. krogu za 9. mesto s Kanalci. Niz je bil borben na obeh straneh, vrstile so se napadalne akcije, ki jih je bilo mnogo več pri domačinih, ter posledično ob tem tudi dobre obrambe Krke. Na koncu se je izkazalo, da so domači odbojkarji bili nekoliko močnejši ter na koncu le izkoristili tretjo meč žogo za zmago z 22:25. V ekipi Krke je bil daleč najučinkovitejši Kristjan Kleindienst.

Po tej tekmi se je odprlo veliko če-jev:

  • Obisk na štirih dve urnih treningih med počitnicami je bil zelo skromen – trikrat po trije igralci, pa še to ne iz prve četverice, ter enkrat osem igralcev.
  • Odsotnost sedmih registriranih igralcev (tekmovanje v lokostrelstvu, vaje za orkester na Debelem rtiču, rojstnodnevna zabava, nepripravljenost za udeležbo).
  • Imeti vsaj dva prodorna napadalca.

In ob teh če-jih je izredno težko še kaj pozitivnega ali perspektivnega zapisati. 

V tekmi za 9. mesto je gostujoči Alpacem Kanal z najtesnejšo zmago proti Korvolley Mislinji, tretji niz se je končal s 24:26 za Kanalce, osvojil končno 9. mesto, Korvolley Mislinja pa 10.

V tekmi za 11. mesto je tako prvi kot drugi četverici vidno zmanjkalo moči (slab obisk med počitnicami) in še posebej koncentracije (videno na vsakem dosedanjem turnirju v tej sezoni) proti Hočam, ki so tako dokaj lahko dobile oba niza – 20:25 in 11:25. 

Hoče so z zmago dosegle 11. mesto, Krka pa je končala tekmovanje z dvanajstimi zaporednimi porazi na 12. mestu.

Tekmo proti vrstnikom iz Hoč je zaznamovalo tudi neprimerno obnašanje kapetana Krke Martina in prvega napadalca Krke Kristjana, ki sta bila s strani sodnika večkrat opozorjena zaradi nešportnega vedenja. Sodnik je kapetanu tudi povedal, da bi ga lahko za eno od nešportnih potez, namenjenih sodniku ob koncu 1. niza, na kar je po 1. nizu sodnika opozoril sam trener Krke Andrej Prah, tudi izključil. Žal sta oba igralca nadaljevala z medsebojnim nešportnim obnašanjem na klopi za rezervne igralce tako, da se je moral trener Prah z njima ukvarjati skoraj ves 2. niz v prostoru za ogrevanje, kar je imelo za posledice, da je 2. četverica igrala praktično brez spodbud trenerja. 

Prav tako je bilo zelo opazno, da je druga četverica stalno spodbujala prvo četverico v vseh treh odigranih nizih na turnirju, po drugi strani pa je bila s strani prve četverice podpora s klopi namenjeni drugi četverice skoraj nična.

Torej na turnirju je bilo tako nekaj pohvalnega (igra v prvi tekmi v vseh treh nizih je bila doslej najboljša v tej sezoni) kot nekaj, kar bi morali bodoči odbojkarji močno popraviti, če želijo preiti iz rekreativnega nivoja odbojke v doseganje vidnejših rezultatov, ki zahtevajo med drugim tudi več odrekanja ter mnogo izkazanega športnega vedenja, ki ga bo potrebno pokazati prav na vsakem treningu in v medsebojnih odnosih. Namreč v ekipnem športu je v slogi moč. Če sloge ni, potem je potrebno razmišljati o drugem športu, še najbolje pa individualnem.

MOK