Po mesec in pol dolgem tekmovalnem premoru so kadeti novomeške Krke v nedeljo gostovali v Kočevju na četrtfinalnem turnirju. Na turnirju so nastopile štiri ekipe, poleg Krke in domačega Kočevja še Calcit Volley iz Kamnika in Ljubljana Volley. Napredovanje sta si priigrali Krka in Ljubljana Volley.

Trener ekipe Luka Brulec: “Zadnjih 14 dni se je veliko dogajalo okoli kadetske ekipe, za katero sem še vedno prepričan, da lahko poseže po medalji. Sam sem porabil veliko energije z organizacijo treningov in trening tekem, ter starši, kateri ste mi zelo pomagali pri vožnjah fantov na treninge in tekme. Za nagrado so nam fantje podarili polfinale.

Novomeščani so se na turnirju nadvse izkazali in temu primerno so lahko tudi obiskovalci uživali v odbojkarski predstavi. Izkazali so se prav vsi fantje, tako na kot izven igrišča, na veliko veselje trenerja Brulca. “Pohvala gre praktično vsem. Ponavadi so bili rezervisti tihi in samo spremljali ostale ki igrajo, ampak tokrat so bučno navijali za njih. Gabrijel je, po mojem mnenju, odigral najboljšo tekmo v sezoni, poleg tega je vseskozi kot pravi kapetan bodril in spodbujal ostale igralce. Presenetila sta me tudi brata Nejc in Peter Bregar, ki sta prinesla dodatno energijo ekipi. Oba srednja blokerja Luc in Gal dokazujeta, da sta čedalje bolj sposobna in sta velik doprinos ekipi. Konec koncev tihi, ampak glavni v obrambi in sprejemu libero Nejc Pečjak tudi stopnjuje formo in, ko je to potrebno, je ob pravem času na pravem mestu. Brez državnega reprezentanta, podajalca Žige Kastelica pa itak ne bi bili tukaj, kjer smo. Kot rečeno, tudi ostali rezervisti, Tevž Tomazin (je solidno odigral tekmo proti Calcitu), Arne Oblak in Jošt Musizza, so opravili izvrstno delo z bučnim navijanjem in bodrenjem ekipe.

Z dvema zmagama so si napredovanje prvi prislužili odbojkarji Ljubljane Volleya, medtem ko so Krkaši do napredovanja prišli po tretji tekmi, v kateri so premagali gostitelje. Kadeti so tako napredovali med najboljših osem v državi, a se tu še ne želijo ustaviti.

Kljub vsemu moramo ostati skromni, željani dela in tekem, strpni in predvsem brez poškodb. Pred sabo imamo še 3 tedne intenzivnega dela in gremo korak za korakom. Naslednji turnir nam je pisan na kožo, kjer se bomo v polfinalu udarili z Fužinarjem, Triglavom iz Kranja in Merkur Mariborom. Vse tekmece smo vsaj enkrat zmagali, če ne dvakrat. Komaj čakamo, da se boj nadaljuje,” še sklene Brulec.